autor:

Fara foto

» » Prajituri

Crema pentru foi de napolitana

Autor: radita semenescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

pentru crema


1/2 kg zahar, 8 linguri faina, 2 linguri de cacao se amesteca uniform intr-o cratița.


in alta cratița se topește pe foc margarina in lapte, iar dupa ce da cateva clocotese adauga compoziția din prima cratița. se pune treptat și se amesteca pentru a nu se face cocoloașe. se mesteca continu și se lasa sa fiarba pana ce devine o crema. se ia de pe foc și se racește.cand devine calduța in crema se adauga cocosul, se ung foile cu crema. se are in vedere ca crema sa nu fie fierbinte.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mariana Vecchio , 26 iunie 2014

    buonissima...............

  • Fara foto

    Mariana Vecchio , 25 iunie 2014

    incerc aceasta reteta sper sa iasa buna

  • Fara foto

    Maria-Victoria Carculea , 23 ianuarie 2014

    da o sa incerc si eu este ok

    • Fara foto

      Mariana Petric , 11 ianuarie 2014

      Pare ok.O sa incerc si eu.

    • Fara foto

      Dumitru Robert-Cristian , 22 decembrie 2013

      foarte buna

    • Fara foto

      Anisoara Mutascu , 24 august 2013

      am sa incerc reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

169 voturi

Ingrediente

  • un pachet foi de napolitane din comerț
  • pentru crema
  • 1/2 kg zahar
  • 8 linguri de faina
  • 2 linguri cacao
  • o cana de lapte
  • o margarina Rama
  • 4 linguri de cocos.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de radita semenescu

Ciorba de miel ardeleneasca

mod de preparare se pune o oala la foc cu apa și sare, la care se adauga ceapa morcovi și țelina,curațate

15 voturi    8 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Salata de fasole verde cu maioneza

-fasolea se fierbe, se da prin masina de macinat carne, se condimenteaza dupa gust cu sare si vegheta,se

0 voturi    2 comentarii
1h
Salate reci

Tort rolat cu banane

blat:se bat albusele cu zaharul, se adauga galbenusele, apoi nucile macinate in ploaie, cele doua

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Mariana Vecchio

buonissima...............

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Descarca gratuit cartea 50 de dulciuri fara zahar
Retete
din Prajituri
Prajitura pufoasa cu budinca

Prajitura pufoasa cu budinca

Preparare blat: Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul. Se adauga galbenusurile si cacaoa, se amesteca bine. Se adauga apoi

144 voturi    24 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Negresa cu bezea, ciocolata si migdale

Negresa cu bezea, ciocolata si migdale

Pentru blat, untul trebuie sa fie la temperatura camerei, la fel si ouale. Mixam untul cu zaharul, pe care il rasnim sa fie pudra,

2 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri