Fasole batuta cu ceapa si usturoi

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Fasole batuta cu ceapa si usturoi

Ingrediente

  • 300 gr fasole alba boabe
  • 4 cepe (2 se pun la fiert, 2 pentru "prajeala" de de-asupra)
  • 2 morcovi
  • 250 ml ulei
  • 5 catei de usturoi
  • 2 linguri bulion
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

palam fasolea si o punem in apa rece, de seara pana dimineata.

Cand s-a facut dimineata, ne apucam de treaba. Aruncam apa in care a stat fasolea peste noapte, punem fasolea in apa rece, curata, cat sa o acopere si o punem la fiert, cu putina sare.

In acelasi timp punem intr-o alta oala, apa la fiert ca sa o avem gata fierbinte cand schimbam prima apa la fasole.

Din momentul in care fasolea incepe sa fiarba, o lasam cam 15 minute, apoi aruncam apa si punem peste ea apa gata fierbinte. Mai facem aceasta operatie inca o data, apoi in apa finala, adaugam si morcovii intregi, curatati de coaja, spalati si 2 cepe curatate de coaja, intregi.

Adaugam si o lingurita rasa de sare si lasam sa fiarba pana vedem ca a inceput sa se "sparga" bobul de fasole. Dureaza aproximativ 1 ora si 1/2, la foc mic dar mai bine verificam.

Cand s-a fiert, scoatem cepele si morcovii si ii punem intr-un castronel (nu ii aruncam, ci ii mancam cu putina sare si ulei de masline). Punem fasolea intr-o sita pana se scurge toata apa. Luam un castron mare, punem boabele de fasole fierte si le pisam cu o presa pentru facut piure pana se fac pasta (mie imi place sa mai ramana si cateva bucatele mai mari).

Adaugam sare, turnam ulei in fir subtire si amestecam cu o lingura de lemn. Pisam usturoiul si il adaugam in pasta obtinuta.

Taiem cele 2 cepe ramase si le punem la calit intr-o tigaie, cu putin ulei. Cand ceapa devine sticloasa, adaugam bulionul si amestecam rapid apoi oprim focul.

Aranjam fasolea "batuta" in forma dorita si punem peste ea ceapa calita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise