Se incalzeste cuptorul la maximum (200-220 gr.C). Carnea se aseaza intr-un vas rezistent la caldura. Se fac in carne 10 gauri in care se introduc cei 10 catei de usturoi. Se presara, din tot sufletul, sare, piper si herbes de Provence. Se toarna uleiul de masline. Se freaca (...) condimentele presarate peste carne, impreuna cu uleiul de masline. Vasul descoperit se introduce in cuptor pentru 10 minute. Dupa 10 minute se intoarce carnea si se lasa alte 10 minute. Se da focul la jumatate si se mai lasa 10 + 10 minute. In final, carnea frumos rumenita in exterior va avea o dunga rosie, vie, la mijloc. Daca n-ati terminat toata bucata la masa de pranz/seara (ceea ce nu prea cred), veti avea o tartina excelenta a doua zi, la serviciu.
Garnitura ideala: cartofei marunti, zisi \"cartofi noi\", peste care la fel se presara sare groasa, piper, herbes de Provence, catei de usturoi spalati dar necojiti. Totul se amesteca bine si se pune intr-un vas rezistent la caldura, acoperit, in cuptorul dat la maximum. Cat timp ?! Pana ce casa se umple de un miros divin. Daca nu aveti 2 cuptoare, pentru a le pregati in paralel, faceti intai cartofii, care pot fi reancalziti rapid.
N.B. - daca aveti chef, stoarceti cateii de usturoi copti impreuna cu cartofii si ungeti-i pe o felie de paine - delicatesa.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii