roast beef mediteranean

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1,2 kg muschi lat de vitel (cred ca englezii il numesc tenderloin roast, iar prin alte parti este numit sinta)
  • 10 catei de usturoi
  • sare groasa, de bucatarie
  • piper macinat gros
  • herbes de Provence sau herbe di Toscana (sant de fapt un amestec de busuioc, iasomie si tymin uscate)
  • 2/3 pahar ulei de masline

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la maximum (200-220 gr.C). Carnea se aseaza intr-un vas rezistent la caldura. Se fac in carne 10 gauri in care se introduc cei 10 catei de usturoi. Se presara, din tot sufletul, sare, piper si herbes de Provence. Se toarna uleiul de masline. Se freaca (...) condimentele presarate peste carne, impreuna cu uleiul de masline. Vasul descoperit se introduce in cuptor pentru 10 minute. Dupa 10 minute se intoarce carnea si se lasa alte 10 minute. Se da focul la jumatate si se mai lasa 10 + 10 minute. In final, carnea frumos rumenita in exterior va avea o dunga rosie, vie, la mijloc. Daca n-ati terminat toata bucata la masa de pranz/seara (ceea ce nu prea cred), veti avea o tartina excelenta a doua zi, la serviciu.

Garnitura ideala: cartofei marunti, zisi \"cartofi noi\", peste care la fel se presara sare groasa, piper, herbes de Provence, catei de usturoi spalati dar necojiti. Totul se amesteca bine si se pune intr-un vas rezistent la caldura, acoperit, in cuptorul dat la maximum. Cat timp ?! Pana ce casa se umple de un miros divin. Daca nu aveti 2 cuptoare, pentru a le pregati in paralel, faceti intai cartofii, care pot fi reancalziti rapid.

N.B. - daca aveti chef, stoarceti cateii de usturoi copti impreuna cu cartofii si ungeti-i pe o felie de paine - delicatesa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise