autor:

Sidy

» » Conserve si muraturi

Gem de capsuni

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 iulie 2008

Ingrediente
Capsuni, zahar, sare de lamiie, Gelfix Extra.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Se spala si se rup coditele capsunilor, apoi se taie in bucati.


La un kg fruct curatat se adauga 1/2kg zahar si un virf cutit de sare de lamiie.


Se procedeaza exact cum scrie pe pachetul de Gelfix extra, apoi se pune gemul in borcane.
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi

Panna cotta cu gem de capsuni

Am tot auzit eu de acest desert italian, dar nu mi s-a incrucisat niciodata lingurita cu el pana

2 voturi    4 comentarii
nespecificat
Conserve si muraturi

Gem de capsuni

Intai de toate spalam bine toate capsunile,le punem intr-o sita sa se scurga de apa . Le scoatem

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Conserve si muraturi

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    madalina , 28 mai 2010

    vreau mai multe indici despre aceasta reteta

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

    Nr unu in topul preferintelor mele in materie de gemuri.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2009

    O bunatate...Imi place foarte mult gemul de capsune,dar eu il prepar clasic fara gelfix si adaug feliute de lamaie...

    • NicoletaC

      NicoletaC (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Anul acesta, am ales sa prepar gemul "clasic", fara adaos de pectina.

    • Fara foto

      goldaura , 10 octombrie 2008

      Unde se gaseste acest agar?/E406? Am cautat, dar, eu, nu am gasit nicaieri.

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 31 iulie 2008

      In loc de sare de lamaie eu folosesc zeama de lamaie. Este mult mai sanatoasa. Pentru gelificare, daca vrem sa renuntam partial la zahar (in loc de 1:1 punem pana la 3:1, adica la 3 kg de fructe 1 kg de zahar), putem pune pectina, un extras natural din gutui, fara gust si miros. Sau folosim Agar-Agar, un extract dintr-o alga rosie, cunoscut in industria alimentara sub numele de E406, absolut inofensiv pentru sanatate si capabil de o gelificare (la temperaturi ridicate) superioara pectinei. OBS: Dulceata traditionala 1:1 este neegalata ca gust de cea cu mai putin zahar dar nu e asa sanatoasa.

    • Fara foto

      mariana bota (Chef de cuisine) , 04 iulie 2008

      Daca maresti cantitatea de zahar si inlocuiesti sarea de lamaie indepartezi substantele nocive asupra sanatatii din sarea de lamaie si din gelfix.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 01 iulie 2008

      La fel se face si gemul de afine . In el se pot pune feliute de lamiie cu coaja cu tot , pentru o aroma mai fina...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • Capsuni
  • zahar
  • sare de lamiie
  • Gelfix Extra.

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy

Minciunele( cirighele)

Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul

127 voturi    35 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Limba cu ciuperci si sos de rosii

Limba spalata o punem la fiert in supa ,iar la timpul potrivit luam spuma formata deasupra. Fierbem

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne

Ciorba de dovlecel

Curatam dovleceii , le scoatem semintele si ii dam pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa verde , rosia

0 voturi    0 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe

madalina

vreau mai multe indici despre aceasta reteta



Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Kapia copti la borcan

Kapia copti la borcan

Ardeiii spalati,uscati,se pun la copt pe gratar sau in cuptor;dupa ce s-au curatat de coaja,se rup fasii,se pun in borcane,deasupra

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Ardei gras la borcan pentru iarna

Ardei gras la borcan pentru iarna

Ardeiii curatati de cotoare si seminte,spalati,se oparesc 4min in apa clocotita cu sare(1lingura la 1l de apa),se scot intr-un vas cu

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi