autor:

Sidy

» » Conserve si muraturi

Gem de capsuni

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 iulie 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se spala si se rup coditele capsunilor, apoi se taie in bucati.


La un kg fruct curatat se adauga 1/2kg zahar si un virf cutit de sare de lamiie.


Se procedeaza exact cum scrie pe pachetul de Gelfix extra, apoi se pune gemul in borcane.

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    madalina , 28 mai 2010

    vreau mai multe indici despre aceasta reteta

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

    Nr unu in topul preferintelor mele in materie de gemuri.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2009

    O bunatate...Imi place foarte mult gemul de capsune,dar eu il prepar clasic fara gelfix si adaug feliute de lamaie...

    • NicoletaC

      NicoletaC (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Anul acesta, am ales sa prepar gemul "clasic", fara adaos de pectina.

    • Fara foto

      goldaura , 10 octombrie 2008

      Unde se gaseste acest agar?/E406? Am cautat, dar, eu, nu am gasit nicaieri.

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 31 iulie 2008

      In loc de sare de lamaie eu folosesc zeama de lamaie. Este mult mai sanatoasa. Pentru gelificare, daca vrem sa renuntam partial la zahar (in loc de 1:1 punem pana la 3:1, adica la 3 kg de fructe 1 kg de zahar), putem pune pectina, un extras natural din gutui, fara gust si miros. Sau folosim Agar-Agar, un extract dintr-o alga rosie, cunoscut in industria alimentara sub numele de E406, absolut inofensiv pentru sanatate si capabil de o gelificare (la temperaturi ridicate) superioara pectinei. OBS: Dulceata traditionala 1:1 este neegalata ca gust de cea cu mai putin zahar dar nu e asa sanatoasa.

    • Fara foto

      mariana bota (Chef de cuisine) , 04 iulie 2008

      Daca maresti cantitatea de zahar si inlocuiesti sarea de lamaie indepartezi substantele nocive asupra sanatatii din sarea de lamaie si din gelfix.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 01 iulie 2008

      La fel se face si gemul de afine . In el se pot pune feliute de lamiie cu coaja cu tot , pentru o aroma mai fina...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • Capsuni
  • zahar
  • sare de lamiie
  • Gelfix Extra.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Cotlet de porc copt in zeama de varza

Cotletul intreg il punem intr-o oala, turnam peste el zeama de varza( moarea), acoperim cu capac

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Ciocanele de pui umplute si infofolite

Ciocanelele spalate si bine sterse cu un servet de hartie se umplu cu cate o lingurita de creme de

1 vot    2 comentarii
1h 45 min
Fripturi

Rulouri din piept de curcan umplute cu stafide in sos de must cu rodie

In 50 ml must inmuiem stafidele, rodia o taiem in doua si scoatem bobitele (https://www.youtube.com/watch?v=PxrzE7-rWJ8

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi

madalina

vreau mai multe indici despre aceasta reteta

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Salata cu ghebe

Salata cu ghebe

Spalam bine borcanele cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos, pe un prosop curat (mie mi-au iesit 4 borcane de 800 gr). Curatam

2 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Gogosari si conopida in otet

Gogosari si conopida in otet

Baitul se pune la fiert. Conopida se desface buchetele si se pune o jumatate de ora in apa cu sare. Gogosarii se curata si se taie

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi