autor:

Sidy

» » Conserve si muraturi

Gem de capsuni

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 iulie 2008
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 iulie 2008

Ingrediente
Capsuni, zahar, sare de lamiie, Gelfix Extra.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Se spala si se rup coditele capsunilor, apoi se taie in bucati.


La un kg fruct curatat se adauga 1/2kg zahar si un virf cutit de sare de lamiie.


Se procedeaza exact cum scrie pe pachetul de Gelfix extra, apoi se pune gemul in borcane.

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    madalina , 28 mai 2010

    vreau mai multe indici despre aceasta reteta

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

    Nr unu in topul preferintelor mele in materie de gemuri.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2009

    O bunatate...Imi place foarte mult gemul de capsune,dar eu il prepar clasic fara gelfix si adaug feliute de lamaie...

    • NicoletaC

      NicoletaC (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Anul acesta, am ales sa prepar gemul "clasic", fara adaos de pectina.

    • Fara foto

      goldaura , 10 octombrie 2008

      Unde se gaseste acest agar?/E406? Am cautat, dar, eu, nu am gasit nicaieri.

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 31 iulie 2008

      In loc de sare de lamaie eu folosesc zeama de lamaie. Este mult mai sanatoasa. Pentru gelificare, daca vrem sa renuntam partial la zahar (in loc de 1:1 punem pana la 3:1, adica la 3 kg de fructe 1 kg de zahar), putem pune pectina, un extras natural din gutui, fara gust si miros. Sau folosim Agar-Agar, un extract dintr-o alga rosie, cunoscut in industria alimentara sub numele de E406, absolut inofensiv pentru sanatate si capabil de o gelificare (la temperaturi ridicate) superioara pectinei. OBS: Dulceata traditionala 1:1 este neegalata ca gust de cea cu mai putin zahar dar nu e asa sanatoasa.

    • Fara foto

      mariana bota (Chef de cuisine) , 04 iulie 2008

      Daca maresti cantitatea de zahar si inlocuiesti sarea de lamaie indepartezi substantele nocive asupra sanatatii din sarea de lamaie si din gelfix.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 01 iulie 2008

      La fel se face si gemul de afine . In el se pot pune feliute de lamiie cu coaja cu tot , pentru o aroma mai fina...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • Capsuni
  • zahar
  • sare de lamiie
  • Gelfix Extra.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

- Gateste cu noi din 29 August 2005 -

29 August 2005-29 August 2015 ...au trecut 10 ani de colaborare,10 ani in care care am trecut de

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Torturi

Castraveti murati Pikant fix -iute

Spalam bine de tot castravetii si ii lasam sa se scurga.Spalam frunzele si ardeii iuti si ii lasam

1 vot    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi

Gogonele asortate

Spalam bine gogonelele si castravetii ,apoi ii lasam sa se scurga bine de tot. Varza o taiem in

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

madalina

vreau mai multe indici despre aceasta reteta



Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Castraveti murati Pikant fix -iute

Castraveti murati Pikant fix -iute

Spalam bine de tot castravetii si ii lasam sa se scurga.Spalam frunzele si ardeii iuti si ii lasam la scurs si pe acestia. Curatam

1 vot    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Gogonele asortate

Gogonele asortate

Spalam bine gogonelele si castravetii ,apoi ii lasam sa se scurga bine de tot. Varza o taiem in 4 sau 6 bucati, depinde cat este de

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi