festivalul blogurilor gustoase

autor:

Sidy

» » Conserve si muraturi

Gem de capsuni

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 iulie 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se spala si se rup coditele capsunilor, apoi se taie in bucati.


La un kg fruct curatat se adauga 1/2kg zahar si un virf cutit de sare de lamiie.


Se procedeaza exact cum scrie pe pachetul de Gelfix extra, apoi se pune gemul in borcane.

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    madalina , 28 mai 2010

    vreau mai multe indici despre aceasta reteta

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

    Nr unu in topul preferintelor mele in materie de gemuri.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2009

    O bunatate...Imi place foarte mult gemul de capsune,dar eu il prepar clasic fara gelfix si adaug feliute de lamaie...

    • NicoletaC

      NicoletaC (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Anul acesta, am ales sa prepar gemul "clasic", fara adaos de pectina.

    • Fara foto

      goldaura , 10 octombrie 2008

      Unde se gaseste acest agar?/E406? Am cautat, dar, eu, nu am gasit nicaieri.

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 31 iulie 2008

      In loc de sare de lamaie eu folosesc zeama de lamaie. Este mult mai sanatoasa. Pentru gelificare, daca vrem sa renuntam partial la zahar (in loc de 1:1 punem pana la 3:1, adica la 3 kg de fructe 1 kg de zahar), putem pune pectina, un extras natural din gutui, fara gust si miros. Sau folosim Agar-Agar, un extract dintr-o alga rosie, cunoscut in industria alimentara sub numele de E406, absolut inofensiv pentru sanatate si capabil de o gelificare (la temperaturi ridicate) superioara pectinei. OBS: Dulceata traditionala 1:1 este neegalata ca gust de cea cu mai putin zahar dar nu e asa sanatoasa.

    • Fara foto

      mariana bota (Chef de cuisine) , 04 iulie 2008

      Daca maresti cantitatea de zahar si inlocuiesti sarea de lamaie indepartezi substantele nocive asupra sanatatii din sarea de lamaie si din gelfix.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 01 iulie 2008

      La fel se face si gemul de afine . In el se pot pune feliute de lamiie cu coaja cu tot , pentru o aroma mai fina...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • Capsuni
  • zahar
  • sare de lamiie
  • Gelfix Extra.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Pulpa de miel pe pat de ceapa si usturoi verde cu frunze de coriandru

Pregatim marinada in care vom tine macar 2-3 ore , pulpele de miel bine spalate ,sterse si portionate. Dupe

1 vot    0 comentarii
2h
Fripturi

Piept de pui Chili Piper de Cayenne cu garnitura de quinoa

Pieptul de pui il filetam si il dam cu Chili Piper de cayenne si sare.Il lasam la rece 30 de minute

1 vot    0 comentarii
1h
Fripturi

Supa de morcovi cu ghimbir

Curatam toate legumele, le spalam si le sterge, cu un prosop de hartie. Ceapa am lasat-o intreaga

2 voturi    1 comentariu
40 min
Supe de legume

madalina

vreau mai multe indici despre aceasta reteta

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Gem de visine mentolat

Gem de visine mentolat

Scoatem samburii si dam visinele prin masina de tocat carne sau le blenduim, personal prefer mixerul. Daca doriti puteti lasa 1/2 din

1 vot    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gem de capsuni

Gem de capsuni

Capsunile se spala si se lasa intregi, li se scot coditele si se acopera cu zahar si lamaie. Se pun pe foc mic si dupa ce mai scade

0 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Conserve si muraturi