autor:

valentina ionita

» » Conserve si muraturi

Gem de zmeura

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 iulie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Gemurile se pot prepara din toate felurile de fructe,intregi sau taiate,curatate de coaja sau nu. Fructele trebuie sa fie coapte, sanatoase si se sorteaza, se indeparteaza coditele, frunzele, samburii si urmeaza pregatirea fructelor specifice fiecarui gem.


Zmeura se alege de frunzulite, codite si se spala doar daca este absolut nevoie, iar in acest caz se scurge foarte bine.


Se pune in cratita in care veti pregati gemul, alternativ zmeura, zahar si se fierbe la foc potrivit cu atentie ca spumeaza puternic si amestecandu-se incontinuu ca sa nu se prinda de fundul cratitei pana scade lichidul, fructele capata o culoare lucioasa si se va obtine consistenta dorita, deci lichidul este legat cu zaharul si nu va mai fermenta sau mucegai gemul. Spre sfarsit se adauga lamaia, iar cand gemul este gata se ia spuma, se lasa sa se racoreasca putin, se pune in borcane, se inchid ermetic si se tin 5 minute sa se sprijine pe capace pentru ca fructele sa se aranjeze frumos in borcane.


Fierberea nu trebuie sa fie prelungita pentru a nu afecta aroma si a nu se distruge vitaminele din fructe.


In acelasi mod puteti prepara si gemul de mure.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Onac Magda , 17 iulie 2014

    nu cred ca-mi va placea,este prea dulce cu atata zahar,este suficient 650 gr la 1 kg de fructe coapte

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Un gem fin si aromat!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 14 august 2009

    Ft buna reteta ! Multumesc!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

      E TARE GUSTOS, IMI PLACE MULT.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

      Imi place gemul de zmeura!

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      E bine pusa lămâia că zmeura e prea dulce!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

20 voturi

Ingrediente

  • La 1,2 kg de zmeura se adauga 1,3 kg de zahar
  • o jumatate de lamaie sau o lamaie taiata felii sau cubulete
  • depinde cat de acrisor doriti sa iasa gemul.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Macrou afumat

Pestele se tine putin la decongelat,se decapiteaza,se scot intestinele si se curata bine in interior

36 voturi    40 comentarii
2h
Aperitive cu peste

ŞALĂU CU MAIONEZĂ ŞI OUĂ DE PREPELIŢĂ

Şalăul se fierbe, se dezosează, se taie mărunt, se amestecă cu maioneza, se adaugă firele de

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu peste

Somon marinat in sos de miere si mustar pregatit la grill sau gratar

Se prepara sosul pentru marinare din ingredientele de mai sus ,se pun bucatile de somon la marinat,

0 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Onac Magda

nu cred ca-mi va placea,este prea dulce cu atata zahar,este suficient 650 gr la 1 kg de fructe coapte

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Probabil ca multa lume o sa imi sara acu repede in cap, vorba aia, ca am pus titlul acesta desi nu am pus cantitatea de zahar ceruta.

1 vot    3 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Ardei copti la borcan

Ardei copti la borcan

Coaceti ardeii, dupa care ii curatati de coaja deasupra unei cratite ca sa curga lichidul din ei in cratita, deoarece apoi ii veti pune

0 voturi    1 comentariu
3h
Conserve si muraturi