autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Lasagna cu carne tocata

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 ceapa, 1 cutie (500 gr.) cu rosii in bulion, 2-3 linguri bulion, 1-2 catei de usturoi, 700 gr. carne tocata, vegeta, sare, piper, oregano, cimbru, Pentru sos: 4 linguri margarina, 1 dl faina, 1 l lapte cascaval ras

Dificultate: Redusa Timp: 1h

82 voturi

Mod de preparare

Se toaca ceapa, se pune impreuna cu celelale ingrediente intr-o tigaie (cratita), inclusiv condimentele si se lasa sa fiarba 30-45 minute.


Sosul: se topeste margarina, se stinge cu faina, se adauga incet laptele, se condimenteaza, se fierbe citeva minute. Sosul trebuie sa fie subtire pentru ca placile de aluat absorb mult lichid.


Se unge o forma cu unt. pun, in ordine: sos Bechamel; lasagna; sos Bechamel plus sos de carne.


Se repeta operatiunea de 3 ori.


Ultimul strat trebuie sa fie de sos.


Se presara cascaval ras.


Se coace la 225 grade C cam 25 minute cu forma acoperita cu folie de aluminiu si inca 15 minute fara folie.


  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihai Chihaia , 15 decembrie 2013

    buuuun

  • Fara foto

    Lalla Lalla , 13 iulie 2013

    fac si eu lazania ne place la toti.numai ca eu folosesc 3 feluri de brinza cascaval motarela si formagiu regiano.ok? eee bun bun eeii ce zici de reteta mea?

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Este foarte buna.

    • Fara foto

      bia , 19 aprilie 2010

      nu cred ca lazania originala se face cu lapte si sos alb,eu am mancat lazania cu sos de tomate si cu carne tocata la cuptor

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

82 voturi

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 1 cutie (500 gr.) cu rosii in bulion
  • 2-3 linguri bulion
  • 1-2 catei de usturoi
  • 700 gr. carne tocata
  • vegeta
  • sare
  • piper
  • oregano
  • cimbru
  • Pentru sos: 4 linguri margarina
  • 1 dl faina
  • 1 l lapte cascaval ras

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Chiftele marinate cu tarhon

Calim ceapa si usturoiul, adaugam rosiile cuburi, foile de dafin, vinul si indulcitorul. Lasam

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Pui in sos Mole

Pieptul de pui se pune la fiert intr-un vas in care s-au adaugat cateva legume pentru gust.   Separat,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Este foarte buna.



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Chiftelute in sos de rosii

Chiftelute in sos de rosii

Se macina carnea de pui cu ceapa si usturoiul si se amesteca cu bostanul ras,se adauga oul, pesmetul si sosul de soya, se da la gust

6 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Gulas ardelenesc

Gulas ardelenesc

 Se curata ceapa, se spala si se toaca putin mai mare; se adauga putina sare, ulei cat sa nu se prinda de fundul cratitei si se

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne