autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Lasagna cu carne tocata

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se toaca ceapa, se pune impreuna cu celelale ingrediente intr-o tigaie (cratita), inclusiv condimentele si se lasa sa fiarba 30-45 minute.


Sosul: se topeste margarina, se stinge cu faina, se adauga incet laptele, se condimenteaza, se fierbe citeva minute. Sosul trebuie sa fie subtire pentru ca placile de aluat absorb mult lichid.


Se unge o forma cu unt. pun, in ordine: sos Bechamel; lasagna; sos Bechamel plus sos de carne.


Se repeta operatiunea de 3 ori.


Ultimul strat trebuie sa fie de sos.


Se presara cascaval ras.


Se coace la 225 grade C cam 25 minute cu forma acoperita cu folie de aluminiu si inca 15 minute fara folie.


  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihai Chihaia , 15 decembrie 2013

    buuuun

  • Fara foto

    Lalla Lalla , 13 iulie 2013

    fac si eu lazania ne place la toti.numai ca eu folosesc 3 feluri de brinza cascaval motarela si formagiu regiano.ok? eee bun bun eeii ce zici de reteta mea?

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Este foarte buna.

    • Fara foto

      bia , 19 aprilie 2010

      nu cred ca lazania originala se face cu lapte si sos alb,eu am mancat lazania cu sos de tomate si cu carne tocata la cuptor

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

82 voturi

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 1 cutie (500 gr.) cu rosii in bulion
  • 2-3 linguri bulion
  • 1-2 catei de usturoi
  • 700 gr. carne tocata
  • vegeta
  • sare
  • piper
  • oregano
  • cimbru
  • Pentru sos: 4 linguri margarina
  • 1 dl faina
  • 1 l lapte cascaval ras

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Chiftele marinate cu tarhon

Calim ceapa si usturoiul, adaugam rosiile cuburi, foile de dafin, vinul si indulcitorul. Lasam

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Pui in sos Mole

Pieptul de pui se pune la fiert intr-un vas in care s-au adaugat cateva legume pentru gust.   Separat,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Mihai Chihaia

buuuun

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui cu garnitura de legume

Piept de pui cu garnitura de legume

Pieptul de pui se curata de pielita si se taie felii subtiri, ca pentru snitele, insa fara a-l mai bate.Il punem la marinat 30 de minute

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Galette din cartofi cu piept de curcan

Galette din cartofi cu piept de curcan

Pregatim umplutura:curatam ceapa si o taiem julien. Ardeii ii feliem subtire. Pieptul il taiem fasiute. Sotam ceapa in 2 linguri

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne