autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Lasagna cu carne tocata

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 ceapa, 1 cutie (500 gr.) cu rosii in bulion, 2-3 linguri bulion, 1-2 catei de usturoi, 700 gr. carne tocata, vegeta, sare, piper, oregano, cimbru, Pentru sos: 4 linguri margarina, 1 dl faina, 1 l lapte cascaval ras

Dificultate: Redusa Timp: 1h

82 voturi

Mod de preparare

Se toaca ceapa, se pune impreuna cu celelale ingrediente intr-o tigaie (cratita), inclusiv condimentele si se lasa sa fiarba 30-45 minute.


Sosul: se topeste margarina, se stinge cu faina, se adauga incet laptele, se condimenteaza, se fierbe citeva minute. Sosul trebuie sa fie subtire pentru ca placile de aluat absorb mult lichid.


Se unge o forma cu unt. pun, in ordine: sos Bechamel; lasagna; sos Bechamel plus sos de carne.


Se repeta operatiunea de 3 ori.


Ultimul strat trebuie sa fie de sos.


Se presara cascaval ras.


Se coace la 225 grade C cam 25 minute cu forma acoperita cu folie de aluminiu si inca 15 minute fara folie.

Se toaca ceapa, se pune impreuna cu celelale
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Lasagna cu carne tocata din piept de pui.

Carnea tocata din piept de pui se caleste impreuna cu doua cepsoare rosii in 3 linguri de ulei extravirgin

19 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Tocanita de pipote si inimi cu sos

spalam pipotele si inimile si le punem la fiert in apa cu sare, dupa ce au fiert punem ceapa la inabusit

7 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu carne

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihai Chihaia , 15 decembrie 2013

    buuuun

  • Fara foto

    Lalla Lalla , 13 iulie 2013

    fac si eu lazania ne place la toti.numai ca eu folosesc 3 feluri de brinza cascaval motarela si formagiu regiano.ok? eee bun bun eeii ce zici de reteta mea?

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Este foarte buna.

    • Fara foto

      bia , 19 aprilie 2010

      nu cred ca lazania originala se face cu lapte si sos alb,eu am mancat lazania cu sos de tomate si cu carne tocata la cuptor

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

82 voturi

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 1 cutie (500 gr.) cu rosii in bulion
  • 2-3 linguri bulion
  • 1-2 catei de usturoi
  • 700 gr. carne tocata
  • vegeta
  • sare
  • piper
  • oregano
  • cimbru
  • Pentru sos: 4 linguri margarina
  • 1 dl faina
  • 1 l lapte cascaval ras

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

3 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Chiftele marinate cu tarhon

Calim ceapa si usturoiul, adaugam rosiile cuburi, foile de dafin, vinul si indulcitorul. Lasam

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Este foarte buna.

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

1. Lasati fasolea sa se inmoiae peste noapte in apa calduta. O sa isi dubleze volumul. Astfel fasolea va fierbe mai repede si bobul

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu carne
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Puteti sa folositi si varza dulce. Daca folositi varza murata, gustati-o sa nu fie prea sarata, daca estem opariti-o sa mai iasa sarea

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne