autor:

autor

» » Paste si pizza

Lasagne cu carne tocata

   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pune ceapa, usturoiul si patrunjelul tocate sa se caleasca in putin ulei, apoi se adauga carnea tocata, 2 linguri de faina si supa de legume, sare, piper si se fierbe 15 min amestecind continuu.


Cind se raceste, se adauga un ou, putin cascaval ras si pesmetul.


Intr-o oala se face sosul bechamel din unt, faina si lapte.


Se unge o tava cu unt si apoi cu putin bechamel, se pune un rind de foi lasagne, se ung cu bechamel, apoi cu umplutura, se stropeste cu putina smintina si sos de rosii si cascaval ras, apoi alt rind de foi si tot asa. La sfirsit se pune beschamel un strat mai gros.


Se acopera cu o folie de hirtie aluminiu si se da la cuptor 30 min la 200 grade.


Se ia folia de deasupra si se mai lasa pina se rumeneste.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    vanda (Maestru bucatar):

    Am renuntat la faina din carne si supa de legume, dar am adaugat cimbru uscat.Fundul tavii l-am acoperit cu sos de rosii, destul casa acopere primul strat de placi. In sosul alb am pus un vf .lingurita nucsoara rasa. Asa incat, sos de rosii, placi lasagna, carne prajita, sos bechamel,si din nou rosii,etc. Peste ultimul strat, parmezan sau cascaval ras si felii de rosii mari, taiate pe orizontala. Nu dadusem inca de acest site, dar voi face si poze cand o sa mai prepar ceva

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Livia Mihai Ion , 02 septembrie 2014

    bun

  • Fara foto

    Costel-ionel Niculescu , 01 septembrie 2013

    5l lapte si ce iese?

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    O bunatate.

    • Fara foto

      lori (Bucatar sef) , 14 februarie 2010

      Ma cheama Loredana si reteta e pusa de mine pe site-ul de unde ati luat-o.Asa ca sa nu fie anonima.Cat despre reteta incercati-o si nu o sa va para rau.Multumesc.

    • Alisea

      Alisea (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      O sa incerc si eu reteta. Spun de ceva timp k vreau sa incerc o reteta de lasagna.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Se prepara repede si sunt foarte bune.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

279 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet foi lasagne din comert.
  • Pentru umplutura:
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • o legatura de patrunjel
  • 250 g carne tocata
  • 7 linguri de faina
  • 2 cani de supa de legume
  • 200 g cascaval ras
  • 1 ou
  • 50 g pesmet
  • 250 g smantana
  • sos de rosii
  • 5 linguri de unt
  • 1,5 l lapte.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Spaghete cu sos de ciuperci

Fierbem apa, adaugam sare si cand clocoteste apa adaugam spaghettele. Le fierbem al dente apoi

8 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pizza pe paine

Painea se inmoaie in lapte, daca este foarte uscata, apoi se aranjeaza intr-o tava. Feliile de

0 voturi    0 comentarii
25 min
Paste si pizza

Yakisoba - Paste prajite

Pastele se pun la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Carnea se taie bucatele

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza

Livia Mihai Ion

bun

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Paste si pizza
Pizza mexicana

Pizza mexicana

1.Puneti intr-un castron/bol faina cernuta,uleiul,sarea si drojdia,apoi adaugati apa calduta.Framantati pana obtineti un aluat elastic

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pizza

Pizza

1.Puneti intr-un castron/bol faina cernuta, uleiul, sarea si drojdia, apoi adaugati apa calduta. Framantati pana obtineti un aluat elastic

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Paste si pizza