autor:

Gabriela Urucu

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de bame

Autor: Gabriela Urucu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Gabriela Urucu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iulie 2008

Ingrediente
-600 gr bame curatate,, -2 cepe mari taiate felii,, -1 usturoi,, -3 rosii mari coapte ,date prin razatoare,, -2 rosii mari taiate felii ,, -1 mana de patrunjel tocat,, -1 ceasca cu otet,, -1 ceasca ulei si inca una cu apa., -2 lingurite sare, 1/2 lingurita piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

17 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam bamele curatate cu otetul si le lasam pana sotam celelalte ingrediente.


Intr-o cratita sotam in ulei ceapa feliata si usturoiul(4-5 min) , adaugam rosiile date prin razatoare sarea, piperul si o jumate de lingurita cu zahar.Lasam sa fiarba ,la foc mic , cam 5 minute.


Apoi adaugam bamele(cu tot cu Otet), presuram patrunjelul(nu mai amestecam cu lingura dupa ce am pus patrunjelul) si asezam si feliile de rosie, le presuram cu sare ,piper si putin zahar . Punem si ceasca cu apa.


Fierbem ,cu capac, cam 30 de minute sau pana bamele au baut toata apa si a ramas doar uleiul. din cand in cand mai miscam de cratita(o invartim putin) sa nu se prinda de fund.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mâncare de bame /Bame Yemeği

Bamele sunt bune de consumat atunci când sunt tinere, cu păstaia fragedă, pentru că cele bătrâne

9 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de bame cu carne de pui

Nu am mai mancat bame de multi ani, de cand n-am mai mers la bunici, la Buzau. Tin minte ca acolo

17 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dragan Maria , 11 februarie 2015

    Bamele sint foarte bune la prepar in ficare sezon sau le pun la congelatot si am toata earna .....

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 august 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

    Bun,bun,bun...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Imi plac bamele tare mult atat cu carne cat si fara...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

17 voturi

Ingrediente

  • -600 gr bame curatate,
  • -2 cepe mari taiate felii,
  • -1 usturoi,
  • -3 rosii mari coapte ,date prin razatoare,
  • -2 rosii mari taiate felii ,
  • -1 mana de patrunjel tocat,
  • -1 ceasca cu otet,
  • -1 ceasca ulei si inca una cu apa.
  • -2 lingurite sare
  • 1/2 lingurita piper

Raporteaza reteta

Retete
de Gabriela Urucu

Supa de pui cu galuste - mancarea mea preferata

Se pun la fiert legumele curatate si puiul...se urmareste sa se ia spuma...in timpul fierului se

269 voturi    26 comentarii
1h
Supe de carne

Ciorba de praz si cartofi cu smantana

Se prajeste numai 1-2 minute kaiserul taiat in felii mai mici, cat sa prinda uleiul gust de afumatura.

11 voturi    2 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de berbec

Carnea de berbec se curata de pielite, se spala in mai multe ape, se taie bucati, se pune la fiert

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui la cuptor in vin rosu si ierburi aromate!

Pui la cuptor in vin rosu si ierburi aromate!

Mod de preparare pentru friptura : -Se spala bine puiul si se presoara din belsug cu ierburi aromate si sare,se introduce si in interiorul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Legume de vara la cuptor

Legume de vara la cuptor

O reteta delicioasa si foarte usoara.Cantitatile si legumele sunt la alegerea fiecaruia. Tocam ardeiul copt(al meu a fost congelat).

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi