autor:

Gabriela Urucu

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de bame

Autor: Gabriela Urucu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iulie 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam bamele curatate cu otetul si le lasam pana sotam celelalte ingrediente.


Intr-o cratita sotam in ulei ceapa feliata si usturoiul(4-5 min) , adaugam rosiile date prin razatoare sarea, piperul si o jumate de lingurita cu zahar.Lasam sa fiarba ,la foc mic , cam 5 minute.


Apoi adaugam bamele(cu tot cu otet), presuram patrunjelul(nu mai amestecam cu lingura dupa ce am pus patrunjelul) si asezam si feliile de rosie, le presuram cu sare ,piper si putin zahar . Punem si ceasca cu apa.


Fierbem ,cu capac, cam 30 de minute sau pana bamele au baut toata apa si a ramas doar uleiul. din cand in cand mai miscam de cratita(o invartim putin) sa nu se prinda de fund.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 august 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

    Bun,bun,bun...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

    Imi plac bamele tare mult atat cu carne cat si fara...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

17 voturi

Ingrediente

  • -600 gr bame curatate,
  • -2 cepe mari taiate felii,
  • -1 usturoi,
  • -3 rosii mari coapte ,date prin razatoare,
  • -2 rosii mari taiate felii ,
  • -1 mana de patrunjel tocat,
  • -1 ceasca cu otet,
  • -1 ceasca ulei si inca una cu apa.
  • -2 lingurite sare
  • 1/2 lingurita piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Gabriela Urucu

Ciorba de praz si cartofi cu smantana

Se prajeste numai 1-2 minute kaiserul taiat in felii mai mici, cat sa prinda uleiul gust de afumatura.

10 voturi    2 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe

Supa de pui cu galuste - mancarea mea preferata

Se pun la fiert legumele curatate si puiul...se urmareste sa se ia spuma...in timpul fierului se

263 voturi    23 comentarii
1h
Supe de carne

Ciorba cu perisoare din peste

Se pun la fiert 3 litri de apa cu cateva picaturi de ulei. Se toaca legumele si se pun la fiert. Preparare

2 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu smochine si mascarpone

Tarta cu smochine si mascarpone

Punem ouale intr-un bol. Adaugam zaharul pudra si branza mascarpone si amestecam cu mixerul timp de 4-5 minute pana la omogenizare.

0 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Ardei umpluti cu ciuperci si dovleac

Ardei umpluti cu ciuperci si dovleac

Taiem dovleacul in cubulete mici. Pregatim aragazul si o tigaie in care punem 2 linguri cu ulei de masline. Adaugam bucatile de dovleac,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi