Fiindca pachetul de aluat de foietaj a fost suficient de generos, am preparat tarta cu telemea si rosii si niste mini-pizza, optimizand in felul asta si spatiul din frigider :) .
Au un aspect simpatic, sunt gustoase si gata de servit intr-un timp record.
Iar busuiocul - pus din belsug in sosul de pizza - este unul dintre cele doua ingredientele alese de Flory pentru provocarea Dulcea Romanie a lunii iulie. De abia astept sa pregatesc ceva si cu fructe de padure!
Aluatul il decongelezi peste noapte in frigider sau, mai repede, la temperatura camerei.
Cuptorul il preincalzesti la 200 de grade.
Cascavalul il razi, pieptul de pui si branza le tai cuburi mici, maslinele rondele. Intr-un vas amesteci rosiile cu mirodeniile (foto 2) si le pui pe foc mic, amestecand mereu sa nu se lipeasca, pana dau intr-un clocot.
Imparti aluatul in trei pe lungime si pe latime si obtii astfel noua patrate. Le asezi in tava tapetata cu hartie de copt, cu doua degete distanta intre ele. Pe fiecare patrat de aluat intinzi jumate de lingura de sos. Apoi imparti egal si presari cascavalul, porumbul, branza, carnea, maslinele (foto 4). Bagi la cuptor pentru 25-30 min. Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii