Muraturile asortate se spala bine cu multa apa rece, apoi se tin 24 ore intr-o solutie concentrata de sare, astfei incit sa pluteasca oul la suprafata. In acest fel, legumele nu se vor înmuia pe timpul murarii (conservarii).
Dupa 24 ore se scot din soluţie, se spala cu apa rece si se asaza in borcane (putini) alternind cu condimentele din reteta. Se mai pot adauga frunze de visin cite 500 g, castraveciori,pepeni verzi mici,gogosari verzi etc.
Se toarna saramura fierbinte 5 litri pregatita dupa, pina la gura vasului. Se raceste, apoi se leaga ermetic. Primele 3-4 zile borcanele cu muraturi se vor pastra la temperatura camerei apoi se vor muta si pastra in locuri uscate si racoroase, lipsite de mirosuri straine (petrol).

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii