festivalul blogurilor gustoase

autor:

autor

» » Prajituri

Negresa

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare


Se pune la fiert margarina impreuna cu zahar, lapte, cacao, coaja de lamaie. Dupa ce a fiert, se iau din aceasta compozitie 15 linguri in care se adauga ciocolata, rom, nuci (aceasta va fi glazura).


Restul compozitiei se pune la racit, dupa care se adauga galbenusurile, pe rand, apoi faina, praful de copt stins si albusurile batute spuma.


Compozitia se coace intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Cand este gata, se toarna peste ea glazura si se poate presara nuca de cocos.


Se poate insiropa inainte de punerea glazurii cu un sirop din 200 ml apa, 7 linguri de zahar, zahar vanilat.


Se pun la fiert pentru un gust mai bun, se poate carameliza zaharul si se adauga apa, se da un clocot.


  • Reteta testata de 6 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine):

    Nu am incercat aceasta prajitura, dar am si eu o reteta de negresa cu cocos. Imi plac toate retetele de negresa, este o prajitura delicioasa. Imi plac prajiturile cu cacao. Iata cum arata negresa cu cocos.

  • Fara foto

    mihaela (Bucatar sef):

    A iesit exceptional de buna!cea mai buna negresa pe care am mancat-o pana acum.doar ca am mai adaugat 3 linguri de ulei in compozitie si 5 linguri de faina suplimentar.aaa...si in loc de nuci am pus stafide in glazura!a iesit suuupeeerrr!:x

  • Fara foto

    Gabi1 (Bucatar sef):

    NU SE POATE GATI ! Este cea mai proasta reteta pa care am gatit-o. Cred ca pentru tine negresa inseamna prajitura facuta scrum, carbonizata, neagra (si nu ma refer la glazura) si necrescuta DELOC. SFAT PRIETENESC: NU GATITI ACEASTA RETETA.'YOKO' ARE CEA MAI MARE DREPTATE CAND SPUNE DEZASTRUOS. ASCULTATI-L CA STIE. Cine gateste reteta aceasta de negresa (sau teoretic negresa) inseamna ca e in top 100 miliardari ai planetei si vrea sa chestuiasca resurse.

    • Fara foto

      Ioana (Bucatar sef):

      Am gasit aceasta reteta acum trei ani si a iesit perfect, cu mici modificari: am folosit unt, praful de copt l-am redus la jumatate si nu l-am stins (pentru ca nu isi mai face treaba :)). In rest, nu masor cata glazura opresc, ci pun intr-un castronel o cantitate aproximativa in care las imediat si ciocolata la topit si nu ma pot plange. Este delicioasa si creste foarte bine.

    • YOKO

      YOKO (Maestru bucatar):

      DEZASTRUOS !!!!!!! Cele 15 linguri pentru glazura nu folosesc la nimic. este prea putin pentru a face glazura. nu cred ca acest site acepta asa zisele retete copiate de la bunica si puse aiure pe internet. va rog din to sufletul ca retetele sa fie ervazute,refacute si recorectate inainte de a fi puse pe site,iar praful de copt nu a facut decat sa imi creasca de 8 milimetrii parjitura. este inacceptabil asa ceva. va multumesc

    • YOKO

      YOKO (Maestru bucatar):

      gresita reteta. nu a dat detalii destul de precise. a uitat sa mentioneze ca daca folosim un naumit lapte din comert is nu este fiert sau este foarte gras, se va simti in prajitura.

  • Afiseaza mai multe comentarii
  • 47 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nadin Ciobanu , 23 decembrie 2013

    buna

  • Fara foto

    Nela Martin , 17 decembrie 2013

    este foarte buna! eu am facut-o deaja si o voi mai face-o! multumim!

  • Fara foto

    Aurelia Ghimpu , 27 noiembrie 2013

    ancerc si eu

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2013

      Am si eu o reteta de negresa cu cocos, e delicioasa. O fac mereu pt ca se face repede si e tare buna.

    • Fara foto

      Olga Chimu , 16 octombrie 2013

      delicioasa...........

    • Fara foto

      BARBULESCU ADRIAN (Bucatar) , 27 mai 2012

      Buna ziua! Am si eu o intrebare si va rog mult de tot sa imi raspundeti cat mai repede posibil! Acesta este TOATA reteta? Ca mi se pare cam mica?

    • Fara foto

      Annakiss (Bucatar) , 19 martie 2012

      Buna, este minunat ca din intamplare am dat peste aceasta reteta de negresa, aceeasi pe care mama mea o are scrisa de multi ani intr-un caiet cu retete de prajituri! Am sa ma apuc sa o prepar chiar acum pentru ca astazi este ziua mamei mele si revin cu un alt post! Urati-mi succes, sunt super begginer in asa ceva ! :D

    • Fara foto

      amalia (Bucatar) , 12 martie 2012

      Este foarte buna. Am incercat-o!

    • Fara foto

      mimi (Bucatar) , 11 mai 2011

      am facut reteta si a iesit super dar iti trebuie putin creier putina aproximatie nu pui ingrediente fix cat scrie ,depinde si de tava!!!!!

    • Fara foto

      nelya , 26 iunie 2010

      e o reteta foarte reusita .incercati-o cu incredere

    • Fara foto

      ady , 22 iunie 2010

      dak gatesti asa cum scrii:)))cred si eu k nu iti iese nimic:)))

    • Fara foto

      gabi lili , 24 mai 2010

      am si eu prajitura aceasta de la o matusa mai in varsta si este o bunatate, intradevar cu 15 linguri nu se face glazura, eu opresc o cana. dar sa stiti este cu adevarat foarte buna

    • Fara foto

      monycmn , 24 aprilie 2010

      reteta este foarte buna am facut-o si eu zilele acestea, comentariile de mai sus nu isi au rostul cred ca nu au inteles indeajuns de bine ce au de facut la aceasta prajitura. incercati-o cu incredere.

    • Fara foto

      oana (Bucatar) , 22 aprilie 2010

      si mie mi-a iesit buna!!! Este prima data cand incerc sa fac o prjitura si chiar nu ma asteptam sa iasa asa de bine! Apoi la glazura am mai improvizat eu un pic, am pus sirop de migdale si in blat niste dulceata de zmeura. Foarte bun!!!

    • Fara foto

      dida , 05 martie 2010

      Eu am facut reteta si a iesit excelenta. Nu stiu cum au facut celelalte grazura de nu le-a ajuns, eu am fiert cele 15 linguri din compozitie la care am adaugat ciocolata rasa si rom si a iesit mai mult decat suficienta. Am adaugat ciocolata alba si neagra, si putine nuci pisate. Praful de copt este in functie si de care pui, acum oricare ar trebui sa stie sa puna "din ochi" si nu sa masoare, asta inseamna experienta. Eu am pus bicarbonat, un varf de lingurita stins cu otet si a fost perfect! Multumim pentru reteta! Eu nu am comentarii "nasoale".

    • Fara foto

      ade_mik , 04 martie 2010

      mi-a iesit buna prajitura, doar k bineinteles , nu am pus 500 g zahar, mi se pare f mult, am pus doar 300 si oricum este prea dulce, iar praful de copt este mult un plic si cine are cat de cat habar de prajituri stie asta..iar in legatura cu glazura 15 linguri din compozitie nu ajung nici pe departe, eu m-am orientat in functie de cat de mare este tava in care am facut prajitura...in rest e ok.

    • Fara foto

      Andra , 01 februarie 2010

      E foarte buna......vo recomand

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Suna tare bine...

    • Fara foto

      laura , 30 decembrie 2009

      A iesit Foarte Buna.

    • Fara foto

      andries ana maria , 29 decembrie 2009

      e super delicioasa!!

    • Fara foto

      angy (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2009

      cred ca e delicioasa!

    • Fara foto

      antal laura , 31 octombrie 2009

      mersi de reteta a iesit super super buna

    • Fara foto

      Stanciu darius , 03 octombrie 2009

      Am incercat`o am facut`o chiar de 3 ori si 1 oara a iesit nasol ca nu a crescut blatul dar vreau sa va spun ca a 2`a si a 3`a oara va lingeati pe degete as fi putut si sa o trimit la alimentara asa buna a iesit.

    • Fara foto

      ioana , 02 octombrie 2009

      incerc so facnu am mai facut nici un fel de prajituri sper s mi iasa

    • Fara foto

      anca , 23 septembrie 2009

      E foarte buna reteta :) Nu am insiropat-o.

    • Fara foto

      ioana , 16 septembrie 2009

      Am sa incerc sa fac si eu aceasta prajitura

    • Fara foto

      ioana , 16 septembrie 2009

      Am sa incerc sa fac si eu aceasta prajitura

    • Fara foto

      dede , 11 septembrie 2009

      Cred ca e delicioasa. O sa incerc si eu...

    • Fara foto

      dona barbara , 13 august 2009

      N-am incercat niciodata sa fac aceasta prajitura, dar am mancat. Este super buna dar la piatra neamt, la central toate prajiturile sunt vechi si groaznice. Sa nu incerati niciodata. Papa!

    • Fara foto

      maria , 09 august 2009

      Suna bine, o sa o incerc.

    • Fara foto

      emiik , 28 martie 2009

      A crescut f mult, pare super reteta. Inca nu am gustat-o, dar pare delicioasa.

    • Fara foto

      mihaela , 25 februarie 2009

      E delicioasa, o prajitura belea!

    • Fara foto

      Iulia , 23 februarie 2009

      Prajitura a iesit absolut minunata!

    • Fara foto

      magda , 24 decembrie 2008

      Mamaia mea m-a invatat ca praful de copt se stinge cu putina zeama de lamaie.Asa fac de cand am inceput sa experimentez in bucatarie.Nu stiu cum va iesi a mea:)dar toata compozitia este delicioasa.Mai ales glazura.Yaaaaaaaamyyyyyy Pofta buna:)

    • Fara foto

      marciuc daniela , 22 decembrie 2008

      Este foarte bine preparata si nici scumpa. POFTA BUNA!

    • Fara foto

      sorina , 22 decembrie 2008

      Trebuie sa incercati prajitura, este foarte buna....POFTA BUNA:p

    • Fara foto

      claudia pantelimonescu (Bucatar) , 25 noiembrie 2008

      Este minunata si a placut tuturor!

    • Fara foto

      claudia , 25 noiembrie 2008

      Aceasta prajitura o facea si bunica mea si, in momentul cand am vazut reteta, am vrut sa incerc si eu si rezultatul a fost fenomenal, va sfauiesc sa o incercati si voi! POFTA BUNA!

    • Fara foto

      sabina , 16 noiembrie 2008

      Sa vad ce o sa iasa....

    • Fara foto

      mihaela , 08 noiembrie 2008

      Super!

    • Fara foto

      kykky_niky kykky_niky (Bucatar) , 21 octombrie 2008

      Cea mai buna...am dublat cantitatea ..nu ajungea la toata lumea ;)) Eu o fac cu milk cu alune si stafide, pun si nuca, gustul este mortal!

    • Fara foto

      crina costache (Bucatar) , 18 octombrie 2008

      Dar cu ce se stinge praful de copt? Cu otet sau cu apa??

    • Fara foto

      nanoasa , 30 august 2008

      Am incercat si a iesit ff bine.

    • Fara foto

      Miky , 04 iulie 2008

      imi place foarte mult.cred k e cea mai buna prajitura(mai ales glazura aia e perfecta)]

    • Fara foto

      adorjan amali , 04 iunie 2008

      am incercat reteta si mia iesit foarte buna

    • Fara foto

      maria plotuna , 29 mai 2008

      in compozitia negresei se poate pune nuci prajite (bucati)

    • Fara foto

      PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine) , 27 mai 2008

      este buna prajitura cu cu frisca peste glazura

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1570 voturi

Ingrediente

  • 250 g margarina
  • 500 g zahar
  • 5 linguri cu cacao,
  • 1 cana cu lapte
  • 4 oua
  • 200 g faina
  • 1 pachet praf de copt
  • nuci
  • rom
  • ciocolata
  • coaja de lamaie.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Pandispan cu visine

Scoatem samburii visinelor si le lasam la scurs (pot fi folosite si din compot sau congelate). Batem

2 voturi    4 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Tiramisu

Praful de cappuccino se amestecă cu 400 ml apă clocotită şi esenţa de rom şi se lasă la răcit.

4 voturi    3 comentarii
nespecificat
Prajituri

Nadin Ciobanu

buna

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Placinta cu mere si dulceata de gutui

Placinta cu mere si dulceata de gutui

Pentru aluat, mixam zaharul cu uleiul pana se dilueaza zaharul, apoi adaugam apa minerala, garantul pentru aluaturi dospite si incepem

6 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura insiropata cu gris

Prajitura insiropata cu gris

Mai intai vom pregati siropul; punem apa, zaharul si coaja rasa de la lamaie, intr-un ibric si punem pe foc. Cand incepe sa fiarba,adaugam

11 voturi    10 comentarii
1h 25 min
Prajituri