Pancakes cu mere si nuca de post

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Pancakes cu mere si nuca de post

Ingrediente

  • 1 cana si 1/2 apa minerala
  • 4 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 15-16 linguri faina
  • 3 linguri nuca macinata
  • 2 mere
  • un praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • putin ulei pentru uns tigaia
  • sirop de portocale pentru servit ( sau ce altceva doriti)

Mod de preparare

Intr-un bol punem apa minerala, sarea, zaharul, uleiul si le amestecam cu un tel.

Incorporam faina cernuta, treptat, apoi stingem praful de copt cu zeama de lamaie si il punem in comcpozitie.

Spalam merele, le decojim si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Le adaugam peste aluat, apoi nuca macinata si esenta de rom.

Lasam 15 minute aluatul sa se odihneasca.

Incingem o tigaie, picuram ulei si il intindem peste tot.

Cu un polonic punem cate putina compozitie, rumenim pancakes-urile frumos pe ambele parti, iar la intors ne ajutam de o paleta.

Le asezam pe un platou, le stropim cu sirop de portocale si servim.

Yamiiii, atat pot sa zic!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise