autor:

Dorina Pop

» » Paste si pizza

Paste cu ciuperci, sunca, smantana si vin alb

Autor: Dorina Pop (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 septembrie 2008
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Print

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dorina Pop (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 septembrie 2008

Ingrediente
un pachet de paste fainoase, mai late, un borcan de ciuperci intregi sau taiate, o cutie de smantana, doua linguri de ulei de masline, o ceapa de marime potrivita, un pahar de vin alb, 300 gr de sunca sau kaizer putin afumat sau alta sunca, sare, piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

29 voturi

Mod de preparare

Ciupercile se scurg de zeama din borcan si daca nu sunt taiate se taie in felii. Sunca se taie felii late de 1cm si lungi de 2-3 cm. Ceapa se curata de foile de deasupra, se spala si se taie solzisori.


Ciupercile si sunca se pun intr-o tigaie la calit cu uleiul de masline, apoi se adauga si ceapa si se stinge cu vinul alb.


Se lasa sa fiarba la foc mic cca. 10 minute, apoi se adauga smantana, se potriveste de sare si piper dupa gust si se lasa in continuare la foc inca vreo 10 minute.


Intre timp pastele se fierb in apa cu o lingurita de sare. Dupa ce au fiert pastele, acestea se scurg, dar nu se limpezesc, deoarece nu mai pot absorbi sosul.


Dupa ce au fost scurse, pastele se adauga peste sos, se amesteca si se lasa cu capacul acoperit vreo 5 minute, sa absoarba sosul.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Brindusa , 22 octombrie 2009

    Deci cata smantana? Unele cutii au si jumatate de kilogram. E urgent, e pe foc.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

    Un deliciu

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

    Super reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

29 voturi

Ingrediente

  • un pachet de paste fainoase
  • mai late
  • un borcan de ciuperci intregi sau taiate
  • o cutie de smantana
  • doua linguri de ulei de masline
  • o ceapa de marime potrivita
  • un pahar de vin alb
  • 300 gr de sunca sau kaizer putin afumat sau alta sunca
  • sare
  • piper dupa gust

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dorina Pop

Gogosi sau pancove ca in Ardeal

Am citit multe retete de preparare a gogosilor si am mai facut dar mereu faceam "dupa ochi". Astazi

126 voturi    15 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Prajitura pufoasa cu mere (branza)

Aluatul: Ouale se spala, apoi se pun intr-un castron albusurile si galbenusurile, impreuna, peste

4 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

Tort spiralat

Inainte de pregatire se spala ouale! Blatul: 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri de apa rece,

60 voturi    16 comentarii
1h
Torturi

Brindusa

Deci cata smantana? Unele cutii au si jumatate de kilogram. E urgent, e pe foc.



Adauga reteta
Retete
din Paste si pizza
Paste cu ciocolata

Paste cu ciocolata

Pentru ca in copilarie adoram pastele cu zahar si cacao, azi m-am gandit sa le reinventez, adaugand aromele preferate ale surorilor

1 vot    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Paste spirale cu masline si rosii

Paste spirale cu masline si rosii

Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei incins, apoi se adauga morcovul ras si 1 lingurita rasa de sare, se acopera cu apa

1 vot    0 comentarii
1h
Paste si pizza