autor:

Dorina Pop

» » Paste si pizza

Paste cu ciuperci, sunca, smantana si vin alb

Autor: Dorina Pop (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 septembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Dorina Pop (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 septembrie 2008

Ingrediente
un pachet de paste fainoase, mai late, un borcan de ciuperci intregi sau taiate, o cutie de smantana, doua linguri de ulei de masline, o ceapa de marime potrivita, un pahar de vin alb, 300 gr de sunca sau kaizer putin afumat sau alta sunca, sare, piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

29 voturi

Mod de preparare

Ciupercile se scurg de zeama din borcan si daca nu sunt taiate se taie in felii. Sunca se taie felii late de 1cm si lungi de 2-3 cm. Ceapa se curata de foile de deasupra, se spala si se taie solzisori.


Ciupercile si sunca se pun intr-o tigaie la calit cu uleiul de masline, apoi se adauga si ceapa si se stinge cu vinul alb.


Se lasa sa fiarba la foc mic cca. 10 minute, apoi se adauga smantana, se potriveste de sare si piper dupa gust si se lasa in continuare la foc inca vreo 10 minute.


Intre timp pastele se fierb in apa cu o lingurita de sare. Dupa ce au fiert pastele, acestea se scurg, dar nu se limpezesc, deoarece nu mai pot absorbi sosul.


Dupa ce au fost scurse, pastele se adauga peste sos, se amesteca si se lasa cu capacul acoperit vreo 5 minute, sa absoarba sosul.
Ciupercile se scurg de zeama din borcan si daca
Retete
Alte retete din Paste si pizza

Pizza quattro stagioni

Se amesteca ingredientele si apoi se lasa cca 30 de minute la dospit.  Aveam pregatite

1 vot    0 comentarii
nespecificat
Paste si pizza

Tagliatelle picante cu bacon, usturoi si parmesan

Curatam rosiile. Eu nu le-am mai oparit sa le curat si de coaja ci le-am scos doar miezul apoi le-am

0 voturi    0 comentarii
15 min
Paste si pizza

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Brindusa , 22 octombrie 2009

    Deci cata smantana? Unele cutii au si jumatate de kilogram. E urgent, e pe foc.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

    Un deliciu

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

    Super reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

29 voturi

Ingrediente

  • un pachet de paste fainoase
  • mai late
  • un borcan de ciuperci intregi sau taiate
  • o cutie de smantana
  • doua linguri de ulei de masline
  • o ceapa de marime potrivita
  • un pahar de vin alb
  • 300 gr de sunca sau kaizer putin afumat sau alta sunca
  • sare
  • piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Dorina Pop

Gogosi sau pancove ca in Ardeal

Am citit multe retete de preparare a gogosilor si am mai facut dar mereu faceam "dupa ochi". Astazi

129 voturi    17 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Prajitura pufoasa cu mere (branza)

Aluatul: Ouale se spala, apoi se pun intr-un castron albusurile si galbenusurile, impreuna, peste

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

Tort spiralat

Inainte de pregatire se spala ouale! Blatul: 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri de apa rece,

60 voturi    16 comentarii
1h
Torturi

Brindusa

Deci cata smantana? Unele cutii au si jumatate de kilogram. E urgent, e pe foc.

Adauga reteta
Retete
din Paste si pizza
Spirale cu sunca si cascaval

Spirale cu sunca si cascaval

Poate fi un mic dejun satios, o cina sau chiar pachetel pentru scoala sau serviciu! Aluat: Intr-un bol se cerne faina si se amesteca

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Paste integrale cu legume

Paste integrale cu legume

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic de parmezan

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi