Paste cu sos

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Sos: o ceapa mare, 300 gr. ciuperci, 350 gr. sunca presata (sau orice alt mezel, in functie de preferinte), o lingurita de unt, 250 gr. bulion, 2 foi de dafin, apa (in functie de cit de legat sa fie sosul), cimbru, vegeta, busuioc, oregano si/sau alte mirodenii preferate
  • Paste: 400 gr. paste, ulei, sare
  • Pt. ornat: 200 gr. cascaval ras sau brinza rasa

Mod de preparare

Se toaca ceapa foarte marunt si se pune la rumenit cu untul; sunca se taie in fisii subtiri si se pune peste ceapa care se rumeneste; apoi se adauga si ciupercile netaiate; separat se face un amestec din vegeta, bulion si apa, care se toarna peste ceapa, sunca si ciuperci; se lasa sa dea in citeva clocote si se mai adauga apa fiarta din cind in cind; apoi se adauga si celelalte mirodenii si se mai lasa sa fiarba cca 8 minute.

Separat, intr-o oala in care fierbe apa in care s-a pus putin ulei si sare, se varsa pastele, amestecind de 4-5 ori pina se fierb (cca 12 min.); cind sint fierte, se scot intr-o sita si se trec sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga.

Pastele se asaza pe farfurii, se toarna sosul peste ele si deasupra se presara cascavalul sau brinza. Se pot servi cu un pahar de vin rosu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise