Piure de urzici

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Piure de urzici

Ingrediente

  • urzici (eu am avut cam 2 kg)
  • 5-6 catei de usturoi,4 cepe ,100ml ulei,o cescuta de malai,
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru ca ne plac foarte mult si locuim intr-o zona cu multe paduri,mergem la cules de urzici si nu ne mai oprim de calici ce suntem :))O sa spuneti , vai 2 kg ? Da ,atat am avut de data asta dupa ce au fost curatate.

Atentie de unde le cumparati,deci trebuie sa stiti de unde sunt culese.Ele se culeg numai din zonele nepoluate,din zonele in care pamantul nu contine substante daunatoare.Astfel urzicile culese de langa casa,sau marginea drumului pot contine plumb care este toxic organismului.

Cum actioneaza urzica asupra organismului :

-vitaminizeaza si reminalizeaza organismul

-elimina starea de anemie

-curata sangele avand efect detoxifiant

-stimuleaza metabolismul

-fluidifica sangele

-scade glucoza din sange

-mareste cantitatea de urina eliminata,contribuind la eliminarea substantelor toxice din sange si in general din organism

-are actiune hemostatica oprind sangerarea

-stimuleaza glandele mamare la femeile lauze

Iata ca aceste multiple proprietati nu pot decat sa demonstreze ca urzica ne poate intari efectiv organismul,purificand sangele si regenerand celulele.

Ar mai fi multe de spus despre urzica ,dar nu vreau sa va plictisesc ci vreau sa va fac pofta de urzici.

Se curata urzicile de tijele mai groase si de alte buruieni sau frunze uscate.Le spalam foarte bine in cateva ape si le oparim cateva minute.Tocam ceapa si o calim in ulei ,apoi stingem cu un polonic ,doua cu zeama in care au fiert urzicile.Pregatim usturoiul ca pentru mujdei si il lasam pentru final, pentru a pastra aroma.

Pasam sau tocam marunt urzicile si le punem peste ceapa,potrivim de sare si piper si le lasam la imprietenit cateva minute .Mai punem 2-3 polonice de zeama si cescuta de malai pentru a forma legatura urzicilor.Dupa 8-10 minute de fierbere,timp in care amestecam cu lingura pentru a nu se prinde de fundul cratitei la foc mic sunt gata.Stingem focul,punem usturoiul si servim cu mamaliguta sau painica prajita.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise