autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura cu fructe

    Reteta postata pe: 13 aprilie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se amesteca intr-o cratita trei galbenusuri cu 5 linguri de zahar si se freaca putin.


Se adauga, alternativ, faina si laptele (in faina se pune praful de copt stins cu putin otet sau suc de lamaie).


Se adauga uleiul, iar la urma - albusurile batute spuma cu 3 linguri de zahar. Albusurile se incorporeaza amestecand usor.


Compozitia se toarna in tava de la aragaz, unsa si infainata. Peste coca se asaza fructele - unele langa altele, fara samburi - dupa ce au fost spalate si lasate sa se scurga bine.


Se baga prajitura in cuptorul incins si se coace la foc potrivit, circa 45 de minute.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ada Enuta , 07 septembrie 2014

    Da, e buna si ieftina!

  • Fara foto

    maria , 13 iulie 2008

    daca pui albusurile deasupra prajitura nu va mai fi la fel de pufoasa

  • Fara foto

    ofelia , 20 iunie 2008

    eu las albusele si le pun deasupra inainte sa fie cata de copt prajitura cu 5-10 minute merita sa incercati.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

367 voturi

Ingrediente

  • 3 oua
  • 8 linguri zahar
  • o cana faina,
  • 8 linguri lapte
  • 5 linguri ulei
  • un praf de copt
  • un varf de cutit de sare
  • caise sau prune (circa 1/2 kg).

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Pandispan cu visine

Scoatem samburii visinelor si le lasam la scurs (pot fi folosite si din compot sau congelate). Batem

4 voturi    5 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Tiramisu

Praful de cappuccino se amestecă cu 400 ml apă clocotită şi esenţa de rom şi se lasă la răcit.

4 voturi    3 comentarii
nespecificat
Prajituri

Ada Enuta

Da, e buna si ieftina!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata

Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata

Incepem prin a pregati blatul. Topim untul la microunde sau pe baie de aburi. Adaugam in untul topit (si usor racit, sa nu fie fierbinte)

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

1. Freaca margarina (acomodata cu temperatura camerei) cu zaharul pudra si 2 pliculete de zahar vanilat pana ce vei obtine o compozitie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri