autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu nuca, ciocolata si caramel

Autor: ramona ramona (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 07 septembrie 2006
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ramona ramona (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 07 septembrie 2006

Ingrediente
7 oua, 200 g + 150 g nuca taiata si prajita, 150g +12 linguri zahar, 3 linguri faina, 1 praf de copt, 200 g ciocolata alba menaj, 1 plic glazura de caramel,

Dificultate: Medie Timp: 1h

68 voturi

Mod de preparare

Se coace un blat din 7 albusuri batute spuma cu 7 linguri de zahar, 200g nuca prajita taiata si racita, 3 linguri de faina, 1 praf de copt.


Pe blatul cald se rad 200 g ciocolata alba menaj.


Crema - se caramelizeaza 150 g zahar, dupa care se adauga 200 g margarina. Dupa ce se topeste, se adauga cele 7 galbenusuri frecate in prealabil cu 5 linguri de zahar si 150 g nuca prajita si taiata. Toate se fierb pana se ingroasa. Compozitia se toarna peste blat.


Glazura - se prepara conform instructiunilor de pe plic

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

68 voturi

Ingrediente

  • 7 oua
  • 200 g + 150 g nuca taiata si prajita
  • 150g +12 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 200 g ciocolata alba menaj
  • 1 plic glazura de caramel

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de ramona ramona

Chec cu ciocolata

Se amesteca bine cu mixerul toate ingredientele de mai sus, mai putin ciocolata si cacaoa, pana se

11 voturi    1 comentariu
15 min
Prajituri

Tort Diplomat cu Fructe

Se pune gelatina in 100-200 ml apa rece la inmuiat pentru 20-30 minute. Se separa albusurile de galbenusuri.

101 voturi    2 comentarii
1h
Torturi


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu mere fara coacere

Prajitura cu mere fara coacere

Merele spalate si bine sterse le dam pe razatoarea cu gauri mari si apoi le amestecam cu zaharul si cu scortisoara. Praful din cele

4 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Negresa cu cocos

Prajitura Negresa cu cocos

Intr-un vas amestecati zaharul cu cacaua. Intr-un alt vas topiti untul usor, adaugati amestecul de zahar si cacao, amestecati bine pana

15 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri