autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu nuca, ciocolata si caramel

Autor: ramona ramona (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 07 septembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: ramona ramona (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 07 septembrie 2006

Ingrediente
7 oua, 200 g + 150 g nuca taiata si prajita, 150g +12 linguri zahar, 3 linguri faina, 1 praf de copt, 200 g ciocolata alba menaj, 1 plic glazura de caramel,

Dificultate: Medie Timp: 1h

68 voturi

Mod de preparare

Se coace un blat din 7 albusuri batute spuma cu 7 linguri de zahar, 200g nuca prajita taiata si racita, 3 linguri de faina, 1 praf de copt.


Pe blatul cald se rad 200 g ciocolata alba menaj.


Crema - se caramelizeaza 150 g zahar, dupa care se adauga 200 g margarina. Dupa ce se topeste, se adauga cele 7 galbenusuri frecate in prealabil cu 5 linguri de zahar si 150 g nuca prajita si taiata. Toate se fierb pana se ingroasa. Compozitia se toarna peste blat.


Glazura - se prepara conform instructiunilor de pe plic
Se coace un blat din 7 albusuri batute spuma cu 7 linguri de zahar, 200g nuca prajita taiata si racita, 3 linguri de faina, 1 praf de copt.

Retete
Alte retete din Prajituri

Prajitura cu nuca, caramel si ciocolata

Blatul si crema de ciocolata le putem pregatim cu o zi inainte de asamblare. Pentru blat: mixam

56 voturi    15 comentarii
3h
Prajituri

Prajitura cu compot

Tava pe pune pe aragaz iar fundul ei este acoperit cu zahar(din abundenta). Zaharul este pus la topit.

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

68 voturi

Ingrediente

  • 7 oua
  • 200 g + 150 g nuca taiata si prajita
  • 150g +12 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 200 g ciocolata alba menaj
  • 1 plic glazura de caramel

Raporteaza reteta

Retete
de ramona ramona

Chec cu ciocolata

Se amesteca bine cu mixerul toate ingredientele de mai sus, mai putin ciocolata si cacaoa, pana se

11 voturi    1 comentariu
15 min
Prajituri

Tort Diplomat cu Fructe

Se pune gelatina in 100-200 ml apa rece la inmuiat pentru 20-30 minute. Se separa albusurile de galbenusuri.

101 voturi    2 comentarii
1h
Torturi
Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Aluatul Intr-un caston punem faina, untul si untura la temperatura camerei. Apa impreuna cu zaharul, praful de sare si otetul le amestecam.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse