autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura Deliciu

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 martie 2014
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 martie 2014

Ingrediente
Pentru blat:, , 4 albusuri, 1 ou, 3 linguri nuca macinata, 5 linguri faina, 5 linguri zahar, 1 lingurita praf de copt, un praf de sare, 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie, , Crema:, , 4 galbenusuri, 100 gr zahar, 300 ml frisca lichida, 5 linguri lapte, 1 lingurita amidon, coaja rasa de la o portocala, , In plus:, , 250 miez de nuca, biscuiti simpli, 1 cana cafea preparata, 250 gr nutella, bombonele pentru decor

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

34 voturi

Mod de preparare

Miezul de nuca il tocam marunt cu un cutit.


Intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu hartie de copt punem nuca si o nivelam ( am folosit o tava de 24 pe 37).


Blatul:


Batem toate albusurile spuma, inclusiv cel de la oul ingreg, adaugam un praf de sare, zaharul treptat, galbenusul si praful de copt.


Incorporam usor faina, zaharul cu pastai de vanilie si nuca macinata.


Cu ajutorul unei linguri punem compozitie peste nuca, dar usor sa nu le amestecam, apoi nivelam cu o paleta.


Dam blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita , circa 20 de minute pana prinde o culoare aurie.


Il scoatem din cuptor cand este gata, il rasturnam fierbinte pe un platou, desprindem hartia de copt si il ungem cu nutella.


Cand s-a racit il dam la frigider.


Crema:


Galbenusurile le frecam cu zaharul, adaugam laptele, amidonul, le transferam pe baie de aburi si amestecam continuu pana obtinem o crema de consistenta unei smantani. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.


Frisca lichida o mixam spuma, incorporam amestecul rece de galbenusuri apoi coaja rasa de portocala.


Scoatem blatul din figider, punem jumatate din crema si o nivelam.


Biscuitii ii trecem prin cafea, ii asezam peste crema, iar deasupra venim cu restul de crema.


Decoram cu bombonele sau ce altceva doriti si o dam la rece.


Pofta buna!

  • 44 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 31 martie 2014

    Multumesc Alexandrina!

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 30 martie 2014

    Felicitari, Rocsi!

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 28 martie 2014

    Ela, Viorica va multumesc mult :)

    • Viorica_Ilut

      Viorica_Ilut (Maestru bucatar) , 27 martie 2014

      arata tare bine prajitura ,felicitari

    • Ela

      Ela (Chef de cuisine) , 27 martie 2014

      bravo Rocsi !

    • Fara foto

      Iolanda Grama (Maestru bucatar) , 27 martie 2014

      Yammi! Ce bine arata!

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 10 martie 2014

      Asa este Sidy. Pup :*

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 10 martie 2014

      Meri multumesc mult! :*

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 10 martie 2014

      Brandusa multumesc :*

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 09 martie 2014

      O minunatie de prajitura !Adevarat deliciu....

    • merisor

      merisor (Chef de cuisine) , 08 martie 2014

      Cat de bine arata!

    • Brindusa

      Brindusa (Chef de cuisine) , 08 martie 2014

      bafta, Rocsy!

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 08 martie 2014

      Multumesc mult!

    • Fara foto

      Gaby Duceag , 08 martie 2014

      Si buna si frumoasa! ;;)

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 08 martie 2014

      Multumesc mult Vicky. Stiu ca este nociva margarina. Incerc sa nu o consum dar la uns tavile o mai folosesc.

    • Fara foto

      Vicky Wilde , 08 martie 2014

      Nu mai folositi margarina, este o nenorocire pentru organism!!!nici macar pentru uns tava... Este o prajitura excelenta!!

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 06 martie 2014

      Ovidiu bomboanele alea sunt cumparate...

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 06 martie 2014

      Claudia am scris ca rastorni blatul fierbinte si il ungi cu nutella. Atunci se foloseste :)

    • Fara foto

      Ovidiu Milea , 06 martie 2014

      Multumesc mult!

    • Fara foto

      Preda Claudia , 06 martie 2014

      Nutela unde se foloseste.

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 05 martie 2014

      Multumesc mult!

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 05 martie 2014

      Multumesc mult!

    • Fara foto

      Arghir Cucos , 05 martie 2014

      Multumesc mult!

    • Fara foto

      Luminita Olteanu , 05 martie 2014

      Superrrr

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 05 martie 2014

      Lubita multumesc! :*

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 04 martie 2014

      Multumesc mult!

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 04 martie 2014

      Multumesc mult!

    • Fara foto

      Popa Mihaela , 04 martie 2014

      Multumesc mult!

    • Fara foto

      Ispas Alina Mariana , 04 martie 2014

      eeeee foarte buna

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 04 martie 2014

      Multumesc mult!

    • Fara foto

      Daniel Synik , 04 martie 2014

      Multumesc mult!

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 04 martie 2014

      Multumesc mult!

    • Fara foto

      Marinica Mitria Maftei , 04 martie 2014

      Multumesc mult!

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 04 martie 2014

      Multumesc mult!

    • Fara foto

      Daniel Synik , 04 martie 2014

      Multumesc mult!

    • Fara foto

      Marinica Mitria Maftei , 04 martie 2014

      TAAAARE DELICIOASA!!!

    • Fara foto

      Elena Bortos , 04 martie 2014

      Multumesc mult!

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 04 martie 2014

      Laura multumesc mult : *

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 04 martie 2014

      Multumesc mult!

    • Fara foto

      Postolache Violeta , 04 martie 2014

      Ce bine arata!

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 04 martie 2014

      Multumesc mult!

    • Fara foto

      Nadea Sidorov , 04 martie 2014

      Super reteta!!! :)

    • LUBITA

      LUBITA (Chef de cuisine) , 04 martie 2014

      Rocsy am votat prima,poate-ti port noroc,sa fie!!

    • Laura_Nechita

      Laura_Nechita (Chef de cuisine) , 04 martie 2014

      Chiar deliciu, Rocsule scump!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

34 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 albusuri
  • 1 ou
  • 3 linguri nuca macinata
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 300 ml frisca lichida
  • 5 linguri lapte
  • 1 lingurita amidon
  • coaja rasa de la o portocala
  • In plus:
  • 250 miez de nuca
  • biscuiti simpli
  • 1 cana cafea preparata
  • 250 gr nutella
  • bombonele pentru decor

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Rocsi

Prajitura cu visine si crema de vanilie cu mascarpone

Blatul: Ciocolata o rupem bucatele, o topim pe baie de aburi, apoi o lasam sa se racoreasca. Galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Prajituri

Placinta cu branza, verdeata si porumb in foietaj

Punem aluatul la dezghetat cu o seara inainte de a face placinta. Framantam branza cu mana si o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu brinza

Ciorba de legume

Cartofii si dovlecelul ii curatam de coaja apoi ii taiem cuburi potrivite. Morcovul il decojim,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc Alexandrina!



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu visine si crema de vanilie cu mascarpone

Prajitura cu visine si crema de vanilie cu mascarpone

Blatul: Ciocolata o rupem bucatele, o topim pe baie de aburi, apoi o lasam sa se racoreasca. Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul,

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Prajitura Bounty

Prajitura Bounty

Mai intai facem siropul: Intr-un ibric caramelizam zaharul. Punem laptele (atentie la aburi) si lasam pe foc pana se dizolva complet

0 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri