autor:

Adriana K.D.

» » Prajituri

Prajitura pufoasa cu budinca

Autor: Adriana K.D. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 aprilie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Preparare blat:


Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul.


Se adauga galbenusurile si cacaoa, se amesteca bine.


Se adauga apoi si faina amestecata cu praful de copt.


Se coace 20 de minute la foc mediu spre mic.


Preparare crema:


Budinca se amesteca cu cateva linguri de lapte si zaharul. Restul de lapte se pune la fiert cu margarina si cand incepe sa clocoteasca se adauga budinca, se tine putin pe foc si se amesteca bine pana se ingroasa.


Se da la frigider 1/2 ora.


Preparare sirop:


Se pun ingredientele pe foc si se fierb pana se topeste zaharul.


Blatul se insiropaza cu siropul obtinut si deasupra se pune budinca. Eu am decorat cu nuca de cocos si cu bomboane.:)


Pofta Buna!!!

  • 22 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rodica Barberu , 19 februarie 2014

    din punctul meu de vedere pare o prajitura usoara! o voi face si eu!!!!!!!!!!!!!!

  • Fara foto

    Nicoleta Moderatu , 02 ianuarie 2014

    Arata foarte bn

  • Fara foto

    Marinela Teo , 02 ianuarie 2014

    Ce marime are tava?

    • Fara foto

      Maria Frizer-Coafor Unghii Gel , 29 decembrie 2013

      ffff buna !!!!!

    • Fara foto

      , 13 octombrie 2013

      daca nu am praf de copt se poate ???

    • Fara foto

      Mihai Hrisca , 04 octombrie 2013

      o s-o rog pe bunica sa mi-o faca si mie

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2013

      Delicioasa!

    • Fara foto

      Mariana Chelbea , 05 septembrie 2013

      foarte usoara fetitei mele i-a placut foarte mult.

    • Fara foto

      Scumpica Bianca , 01 septembrie 2013

      e draguta reteta!

    • Fara foto

      eu (Bucatar) , 02 mai 2013

      nu recomand aceasta reteta!! am incercat'o si nu mi'a iesit desii am respectat ingredientele!

    • Fara foto

      alex (Bucatar sef) , 28 februarie 2013

      mari, eu am insiropat-o cam la 5 minute dupa ce am scos-o din cuptor, deci calda. am asteptat sa se "crape" putin ca in poza, cu siropul cald (nu fierbinte) si a iesit foarte ok. data viitoare o sa incerc totusi 5 oua... cred ca astea au fost cam mici si a iesit subtirel blatul. am variat putin, caramelul nefiind in topul preferintelor mele. am renuntat la cacao in blat si am pus putina esenta de menta, iar crema am facut-o de capsuni. a iesit foarte colorata si fresh. :D

    • Fara foto

      Anca (Bucatar) , 08 decembrie 2012

      am facut-o si eu ,e super usoara si delicioasa...multumim de reteta:)

    • Fara foto

      mari (Maestru bucatar) , 28 noiembrie 2012

      blatul se insiropeaza cald sau cand se raceste? (siropul sau blatul?)

    • Julianna_Lingvay

      Julianna_Lingvay (Bucatar) , 09 august 2012

      O prajitura foarte buna! Mi-a reusit ca in poze. Va multumesc pentru reteta!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2011

      Este exact prajitura ce-mi place mie....fara crema cu mult unt ! Excelenta ! Dar vad ca deja ati papat-o......fara mine.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2011

      ..din pacate numai este..:( dar daca ai sa vi o sa fac din nou...:D

    • Eugénia (Mihai ) DELAD

      Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011

      Felicitari, tanara doamna! Sunt cu Gabriela la usa ta! Sper ca nu ati mancat toata prajitura.

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011

      Foarte frumoasa si aspectoasa prajitura asta. E um deliciu, am salvato!*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011

      Foarte frumoasa si aromata.

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011

      Woauuuu !!!! Acum am venit ...vezi ca sun la usa :)) Felicitari *****

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011

      Delicioasa!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011

      Tare bunã prãjiturica:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

138 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • •4 oua
  • •1/2 cana zahar
  • •1 praf de copt
  • •2 linguri cacao
  • •8 linguri faina
  • Ingrediente crema:
  • •2 plicuri budinca de caramel
  • •6 linguri zahar
  • •800 ml lapte
  • •100 g margarina la temperatura camerei
  • Ingrediente sirop:
  • •1/2 cana apa
  • •4 linguri zahar
  • •esenta de rom (am pus 2 linguri de rom)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Adriana K.D.

Salata de Boeuf

Se curata legumele,se spala si se pun la fiert in apa cu putina sare,cartofi se fierb separat fata

16 voturi    3 comentarii
1h
Retete de Craciun

Prajitura cu mere si frisca

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se bat f bine cu 1,5 cani de zahar, uleiul si

44 voturi    18 comentarii
1h 40 min
Prajituri

Sandvisuri cu telina si oua

Se face maioneza si se amesteca cu celelalte ingrediente. Se potriveste cu sare si piper. Se intinde

3 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu oua

Rodica Barberu

din punctul meu de vedere pare o prajitura usoara! o voi face si eu!!!!!!!!!!!!!!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu afine

Prajitura cu afine

Pasul 1: Incalzim cuptorul. Pregatim un bol in care punem ouale. Adaugam zaharul si mixam la viteza mare timp de 5 minute, pana

1 vot    2 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Cheesecake cu ciocolata

Cheesecake cu ciocolata

Pesmetul de biscuiti se amesteca impreuna cu zaharul,cacaoa si nuca macinata.Se adauga untul topit si racit si se omogenizeaza. Compozitia

18 voturi    3 comentarii
3h
Prajituri