autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura Ziua si Noaptea de post

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
12 linguri de ulei, 14 linguri de zahar, 14 linguri de apa, 18 linguri de faina, 2 lingurite de praf de copt, 1 vanilie, 2-3 linguri de cacao, 1 cana de nuca macinata

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

877 voturi

Mod de preparare

Se iau primele 3 ingrediente (uleiul, zaharul si apa) si se amesteca bine cu mixerul.


Se adauga faina in care s-a amestecat praful de copt si vanilia. La sfarsit se adauga nuca.


In tava unsa si tapetata cu faina se toarna aproximativ jumatate din compozitia rezultata. In jumatatea ramasa se amesteca cacao. Apoi se rastoarna si restul in tava.
Retete
Alte retete din Prajituri

Placinta cu dovleac

Prepararea aluatului: Intr-un castron incapator amestecam faina cu zaharul pudra, zaharul vanilat

25 voturi    20 comentarii
2h
Prajituri

Prajitura cu piersici si bezea

Se freaca bine untul cu zaharul,galbenusurile si smantana.Se adauga zeama de lamaie,faina si se

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • tab1ta

    tab1ta (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2013

    Delicioasa!

  • Fara foto

    Popescu Maria , 22 noiembrie 2013

    DEACORD E BUN DE POST

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

    Este sigur un deliciu!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      Cred ca este o bunatate !

    • Fara foto

      Roxy , 21 februarie 2010

      se pune la cuptor?

    • Fara foto

      Madalina , 04 decembrie 2009

      Eu am renuntat la cacao, in compozitie am pus cocos in loc de nuca si in loc de glazura am uns-o cu gem de caise si am presarat cocos. Daca nu o faci modificata, e bine sa storci niste lamaie , ca sa faca reactie cu praful de copt inauntru, mai adauga si o aroma placuta. A iesit foarte alba, pufoasa si atragatoare si a disparut si asta in 10 minute.

    • Fara foto

      fanica , 31 iulie 2009

      Prajitura trebuie putin modificata.12 linguri de ulei, 14 linguri de zahar, 14 linguri de sifon, 16 linguri de faina, 2 lingurite de praf de copt, 1 vanilie, 2-3 linguri de cacao. Mod de preparare: Se iau primele 3 ingrediente (uleiul, zaharul si sifonul) si se amesteca bine cu mixerul. Se adauga faina in care s-a amestecat praful de copt si vanilia. In tava unsa si tapetata cu faina se toarna toata compozitia rezultata.se repeta reteta si se baga si cacaoa apoi se torna in tava peste cealalta compozitie.se coace la foc minim.deasupra am facut o glazura din 3-4 linguri cacao,4-5 linguri zahar,7-8 linguri apa si o esenta de rom. Folositi-o si va iese garantat.

    • Fara foto

      simona , 17 martie 2009

      Am uitat sa precizez ca la glazura se pun si 6 linguri zahar.

    • Fara foto

      simona , 17 martie 2009

      Reteta este in buna dar...ca sa iasa in doua culori trebuie facuta cantitatea dubla de la reteta, acum si in functie de cat de mare e tava. Eu am facut reteta dar am pus cacao in toata compozitia, deci a iesit o singura culoare...deasupra am turnat si o glazura foarte simpla din 6 linguri apa, 6 de ulei si 2 de cacao si peste cocos. A iesit foarte buna, s-a manacat in 10 min toata dar nu cred ca as incerca-o fara acea glazura.

    • Fara foto

      dea , 16 martie 2009

      Scuza-ma, dar reteta ta e varza, cantitatile nu sunt bune, nu iese nimic daca le respecti. Imi pare rau, dar asta e parerea mea, am facut si... pauza, puteam sa o coc intr-o tigaie, nu tava... De gust ce sa mai zic...

    • Fara foto

      valentina , 21 decembrie 2008

      Bai, deci...am incercat si eu reteta...si....e si simpla si buna...mai ales daca topesti o ciocolata si o pui pe deasupra si mai adaugi si nuca de cocos pt un aspect mai..:X:X Super marfa reteta!:*

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

877 voturi

Ingrediente

  • 12 linguri de ulei
  • 14 linguri de zahar
  • 14 linguri de apa
  • 18 linguri de faina
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 1 vanilie
  • 2-3 linguri de cacao
  • 1 cana de nuca macinata

Raporteaza reteta

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

201 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

293 voturi    24 comentarii
30 min
Prajituri

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

5 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

tab1ta (Chef de cuisine)

Delicioasa!



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura acrisoara cu fructe se sezon

Prajitura acrisoara cu fructe se sezon

Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul vanilat si sarea, untul foarte moale il mixam cu zaharul, adaugam galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu crema de branza si aluat fraged

Tarta cu crema de branza si aluat fraged

Pentru aluat: Punem faina, zaharul, zaharul vanilat si putina sare intr-un bol, peste adaugam untul rece taiat cubulete si cu mainile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse