autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura Ziua si Noaptea de post

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
12 linguri de ulei, 14 linguri de zahar, 14 linguri de apa, 18 linguri de faina, 2 lingurite de praf de copt, 1 vanilie, 2-3 linguri de cacao, 1 cana de nuca macinata

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

877 voturi

Mod de preparare

Se iau primele 3 ingrediente (uleiul, zaharul si apa) si se amesteca bine cu mixerul.


Se adauga faina in care s-a amestecat praful de copt si vanilia. La sfarsit se adauga nuca.


In tava unsa si tapetata cu faina se toarna aproximativ jumatate din compozitia rezultata. In jumatatea ramasa se amesteca cacao. Apoi se rastoarna si restul in tava.
Se iau primele 3 ingrediente (uleiul, zaharul si apa) si se amesteca bine cu mixerul.


Se adauga faina in care s-a amestecat praful de c
Retete
Alte retete din Prajituri

Prajitura usoara

Pregatesti blatul asa: Bati albusurile spuma cu zaharul, apoi adaugi galbenusurile si faina. Torni

88 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

Chec cu rodii si banane

Se curata o rodie si se colecteaza semintele intr-o farfurie. Intr-un bol se amesteca faina,zaharul,sarea,

24 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • tab1ta

    tab1ta (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2013

    Delicioasa!

  • Fara foto

    Popescu Maria , 22 noiembrie 2013

    DEACORD E BUN DE POST

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

    Este sigur un deliciu!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      Cred ca este o bunatate !

    • Fara foto

      Roxy , 21 februarie 2010

      se pune la cuptor?

    • Fara foto

      Madalina , 04 decembrie 2009

      Eu am renuntat la cacao, in compozitie am pus cocos in loc de nuca si in loc de glazura am uns-o cu gem de caise si am presarat cocos. Daca nu o faci modificata, e bine sa storci niste lamaie , ca sa faca reactie cu praful de copt inauntru, mai adauga si o aroma placuta. A iesit foarte alba, pufoasa si atragatoare si a disparut si asta in 10 minute.

    • Fara foto

      fanica , 31 iulie 2009

      Prajitura trebuie putin modificata.12 linguri de ulei, 14 linguri de zahar, 14 linguri de sifon, 16 linguri de faina, 2 lingurite de praf de copt, 1 vanilie, 2-3 linguri de cacao. Mod de preparare: Se iau primele 3 ingrediente (uleiul, zaharul si sifonul) si se amesteca bine cu mixerul. Se adauga faina in care s-a amestecat praful de copt si vanilia. In tava unsa si tapetata cu faina se toarna toata compozitia rezultata.se repeta reteta si se baga si cacaoa apoi se torna in tava peste cealalta compozitie.se coace la foc minim.deasupra am facut o glazura din 3-4 linguri cacao,4-5 linguri zahar,7-8 linguri apa si o esenta de rom. Folositi-o si va iese garantat.

    • Fara foto

      simona , 17 martie 2009

      Am uitat sa precizez ca la glazura se pun si 6 linguri zahar.

    • Fara foto

      simona , 17 martie 2009

      Reteta este in buna dar...ca sa iasa in doua culori trebuie facuta cantitatea dubla de la reteta, acum si in functie de cat de mare e tava. Eu am facut reteta dar am pus cacao in toata compozitia, deci a iesit o singura culoare...deasupra am turnat si o glazura foarte simpla din 6 linguri apa, 6 de ulei si 2 de cacao si peste cocos. A iesit foarte buna, s-a manacat in 10 min toata dar nu cred ca as incerca-o fara acea glazura.

    • Fara foto

      dea , 16 martie 2009

      Scuza-ma, dar reteta ta e varza, cantitatile nu sunt bune, nu iese nimic daca le respecti. Imi pare rau, dar asta e parerea mea, am facut si... pauza, puteam sa o coc intr-o tigaie, nu tava... De gust ce sa mai zic...

    • Fara foto

      valentina , 21 decembrie 2008

      Bai, deci...am incercat si eu reteta...si....e si simpla si buna...mai ales daca topesti o ciocolata si o pui pe deasupra si mai adaugi si nuca de cocos pt un aspect mai..:X:X Super marfa reteta!:*

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

877 voturi

Ingrediente

  • 12 linguri de ulei
  • 14 linguri de zahar
  • 14 linguri de apa
  • 18 linguri de faina
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 1 vanilie
  • 2-3 linguri de cacao
  • 1 cana de nuca macinata

Raporteaza reteta

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

202 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

293 voturi    24 comentarii
30 min
Prajituri

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

5 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

tab1ta (Chef de cuisine)

Delicioasa!

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Profiterol

Profiterol

Aluat choux  Puneți apa împreună cu sarea și uleiul la fiert; când au început să fiarbă,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje