autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura Ziua si Noaptea de post

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se iau primele 3 ingrediente (uleiul, zaharul si apa) si se amesteca bine cu mixerul.


Se adauga faina in care s-a amestecat praful de copt si vanilia. La sfarsit se adauga nuca.


In tava unsa si tapetata cu faina se toarna aproximativ jumatate din compozitia rezultata. In jumatatea ramasa se amesteca cacao. Apoi se rastoarna si restul in tava.

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • tab1ta

    tab1ta (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2013

    Delicioasa!

  • Fara foto

    Popescu Maria , 22 noiembrie 2013

    DEACORD E BUN DE POST

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

    Este sigur un deliciu!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      Cred ca este o bunatate !

    • Fara foto

      Roxy , 21 februarie 2010

      se pune la cuptor?

    • Fara foto

      Madalina , 04 decembrie 2009

      Eu am renuntat la cacao, in compozitie am pus cocos in loc de nuca si in loc de glazura am uns-o cu gem de caise si am presarat cocos. Daca nu o faci modificata, e bine sa storci niste lamaie , ca sa faca reactie cu praful de copt inauntru, mai adauga si o aroma placuta. A iesit foarte alba, pufoasa si atragatoare si a disparut si asta in 10 minute.

    • Fara foto

      fanica , 31 iulie 2009

      Prajitura trebuie putin modificata.12 linguri de ulei, 14 linguri de zahar, 14 linguri de sifon, 16 linguri de faina, 2 lingurite de praf de copt, 1 vanilie, 2-3 linguri de cacao. Mod de preparare: Se iau primele 3 ingrediente (uleiul, zaharul si sifonul) si se amesteca bine cu mixerul. Se adauga faina in care s-a amestecat praful de copt si vanilia. In tava unsa si tapetata cu faina se toarna toata compozitia rezultata.se repeta reteta si se baga si cacaoa apoi se torna in tava peste cealalta compozitie.se coace la foc minim.deasupra am facut o glazura din 3-4 linguri cacao,4-5 linguri zahar,7-8 linguri apa si o esenta de rom. Folositi-o si va iese garantat.

    • Fara foto

      simona , 17 martie 2009

      Am uitat sa precizez ca la glazura se pun si 6 linguri zahar.

    • Fara foto

      simona , 17 martie 2009

      Reteta este in buna dar...ca sa iasa in doua culori trebuie facuta cantitatea dubla de la reteta, acum si in functie de cat de mare e tava. Eu am facut reteta dar am pus cacao in toata compozitia, deci a iesit o singura culoare...deasupra am turnat si o glazura foarte simpla din 6 linguri apa, 6 de ulei si 2 de cacao si peste cocos. A iesit foarte buna, s-a manacat in 10 min toata dar nu cred ca as incerca-o fara acea glazura.

    • Fara foto

      dea , 16 martie 2009

      Scuza-ma, dar reteta ta e varza, cantitatile nu sunt bune, nu iese nimic daca le respecti. Imi pare rau, dar asta e parerea mea, am facut si... pauza, puteam sa o coc intr-o tigaie, nu tava... De gust ce sa mai zic...

    • Fara foto

      valentina , 21 decembrie 2008

      Bai, deci...am incercat si eu reteta...si....e si simpla si buna...mai ales daca topesti o ciocolata si o pui pe deasupra si mai adaugi si nuca de cocos pt un aspect mai..:X:X Super marfa reteta!:*

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

875 voturi

Ingrediente

  • 12 linguri de ulei
  • 14 linguri de zahar
  • 14 linguri de apa
  • 18 linguri de faina
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 1 vanilie
  • 2-3 linguri de cacao
  • 1 cana de nuca macinata

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Pandispan cu visine

Scoatem samburii visinelor si le lasam la scurs (pot fi folosite si din compot sau congelate). Batem

4 voturi    5 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Tiramisu

Praful de cappuccino se amestecă cu 400 ml apă clocotită şi esenţa de rom şi se lasă la răcit.

4 voturi    3 comentarii
nespecificat
Prajituri

tab1ta (Chef de cuisine)

Delicioasa!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu gris si migdale -Sfouf by Gordon Ramsey

Prajitura cu gris si migdale -Sfouf by Gordon Ramsey

Incalzim cuptorul la 180 grade si ungem o tava de 20x35 cu unt . Intr-un bol amestecam faina, grisul, praful de copt si curcuma Separat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

In primul rand, curatam capsunile, le spalam, le scurgem bine si presaram 2 linguri de gris peste ele. Separam galbenusurile de

0 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri