festivalul blogurilor gustoase

autor:

autor
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se spala carnea si se pune la fiert, la foc potrivit, intr-o oala cu apa rece. Cind da in clocot se curata de spuma, se pune putina sare si se lasa sa fiarba in continuare, pe foc mic, fara sa mai clocoteasca. In timpul fiertului se acopera oala cu un capac lasind o deschizatura de un deget, pentru iesirea aburului. Carnea fiarta se taie in cubulete.


Se curata si se spala legumele si zarzavatul si se pun la fiert (mazarea din conserva nu se fierbe).


Dupa fierbere, cartofii, morcovii, patrunjelul si telina se taie in cubulete.


Se pune totul intr-un castron, se adauga castraveciorii taiati, gogosarul taiat si mazarea.


Se sareaza, se adauga o parte de maioneza si o lingura de mustar si se amesteca bine. Amestecul se pune pe un platou luind forma acestuia si se niveleaza suprafetele.


Restul de maioneza se intinde cu un cutit lat in strat uniform pe toate suprafetele exterioare.


Se garniseste cu masline, cu frunze de patrunjel verde, cu albus de ou taiat sau tocat, feliute de gogosar.


Se serveste dupa 1-2 ore de la preparare.


Se poate pastra in frigider de la o zi la alta.

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Danut Gavril , 30 decembrie 2013

    buna

  • Fara foto

    Bulubasa Savin , 29 decembrie 2013

    sper sa-mi iasa si mai si ... (am mai pus ceva ...)

  • Fara foto

    Claudia Teodora Cojocaru , 22 decembrie 2013

    o salata boeuf iasa supaer daca sti cum sa o preparii!!

    • Fara foto

      Nicolae Didu , 03 decembrie 2013

      Dar gogosari si castraveciori murati nu puneti, fratilot?!

    • Fara foto

      Mihail Mihai , 21 septembrie 2013

      Vai... n-am mai făcut o salată boeuf de pe când încă nu ne împrăștiasem.

    • Fara foto

      Jo Russ , 21 septembrie 2013

      eu am pus si porumb fiert ! a iesit superb! porumbul are un gust dulce,de minune!!!

    • Fara foto

      Ioan , 11 martie 2010

      Eu am o inovatie aici,pe care o folosesc de cel putin 4o de ani... Feliez legumele CRUDE, apoi le fac betisoare si in sfarsit cubulete. Cam de 4 mm. Se pot felia cu cutitul dar si cu feliatorul. De la o vreme folosesc masina de taiat carofi pai, cu grila cea mai mica. Betisoarele obtinute le fac rapid cubulete. Totul merge mult mai usor si mai precis decat cu legume fierte. Ceea ce obtin, pun intr-o cratita cu fundul gaurit peste o cratita cu apa si fierb IN ABURI. Eu am vase speciale dar se poate usor improviza... Folosesc totdeauna mazare congelata, pe care o pun impreuna cu celelelte la aburi.

    • Fara foto

      nicoleta b , 31 decembrie 2009

      a iesit super...cu decoratul a fost mai greu..

    • Fara foto

      angi , 28 decembrie 2009

      retetele sunt super dar euo mai fac si cu parizer din acela bun ii ferb si dupaia il tai marun la fel ca,carne sau ce mai puneti voi ii ori ce caz e super reteta

    • Fara foto

      Mihai , 03 noiembrie 2009

      As adauga la maioneza sa puneti iaurt ,o va face mai usoara la stomac si va da un gust deosebit salatei,nici eu nu pun telina dar nici mazare,aici depinde de gusturi deja :)

    • Fara foto

      pintilii florentina , 14 octombrie 2009

      a esti buna am facut si a esti ok si perfecta

    • Fara foto

      OANA , 10 septembrie 2009

      Pe principiul " telina e buna la femei, cand o consuma barbatii..." :) va recomand sa puneti. E foarte gustoasa si da doar o aroma pe langa celelalte ingrediente

    • Fara foto

      violeta , 09 septembrie 2009

      Nici eu nu pun mazare si nici telina, in rest o fac la fel. Eu mai adaug si mustar in compozitia salatei cam 2 linguri, depinde de cantitate.

    • Fara foto

      lili , 17 august 2009

      Desi fac cele mai bune mancaruri din familie, nu pun telina sau mazare. Copii mei sunt pretentiosi la fel si rudele, de aceea evit...va spun ca iese super si fara telina sau mazare. De post, puteti evita carnea,si va iesi tot un fel de salata boeuf. In post o fac copiilor, familiei, si ne bucuram de gustul ei foarte bun toti.

    • Fara foto

      angela , 15 august 2009

      In afara de telina, pe care nu am pus-o in salata pentru ca nici mama nu o pune... am respectat reteta si mi-a iesit foarte buna! Multumesc pentru indrumari!

    • Fara foto

      miana , 18 iulie 2009

      Telina in salata de boeuf nu cred ca merge!!!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 mai 2009

      Super,si eu o pregatesc cam la fel.Sa pui un mar la fiert,iar apoi il dai pe razatoare si-l adaugi in salata.

    • Fara foto

      carmen , 15 aprilie 2009

      E foarte buna, felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

704 voturi

Ingrediente

  • 500 g rasol de vaca sau piept de pasare,
  • 400 g cartofi,
  • 3 morcovi,
  • 2 radacini de patrunjel,
  • 200 g mazare,
  • 1 telina mica,
  • castraveciori si gogosari acri,
  • patrunjel verde,
  • maioneza,
  • masline,
  • albus de ou fiert,
  • mustar.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Salata dietetica de curcan

Carnea de curcan face parte din categoria celor recomandate pentru dietele sarace in grasimi,

4 voturi    1 comentariu
30 min
Retete de Pasti

Salata de baby spinach cu ficat

Taiem ficatul de porc in fasii pe care le prajim in 2 linguri ulei de masline, intr-un vas antiaderent.

0 voturi    0 comentarii
30 min
Salate cu carne

Salată caldă de ficăței

Ficățeii i-am spălat bine și i-am curățat, apoi i-am scurs de apă și i-am tamponat cu niște

0 voturi    0 comentarii
30 min
Salate cu carne

Danut Gavril

buna

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Salate cu carne
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi am aranjat salata și spanacul deasupra

1 vot    0 comentarii
15 min
Salate cu carne
Salata dietetica de curcan

Salata dietetica de curcan

Carnea de curcan face parte din categoria celor recomandate pentru dietele sarace in grasimi, dar si pentru ca reprezinta o sursa

4 voturi    1 comentariu
30 min
Retete de Pasti