autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Spanac cu lapte

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1/2 kg. frunze de spanac, 1 l de lapte, 1 catel de usturoi, boia, sare, ulei, 2 linguri de faina

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Se spala bine frunzele de spanac si se pun la fiert. Cand sunt fierte se scurg si se storc bine.


Se toaca pe fund de lemn.


Se prajesc 2 linguri de faina in ulei, se pune boiaua si usturoiul tocat marunt, se adauga spanacul si putin cate putin (dupa cum se ingroasa mancarea) se adauga laptele. sareaza dupa gust.


Se lasa sa fiarba 2-3 clocote.


Se serveste cu ochiuri de ou
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Spanac scazut cu lapte si ochi de ou

Daca folosim spanac proaspat timpul de preparare creste cu circa 15 minute, timp care este necesar

30 voturi    16 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Spanac fiert in lapte cu chiftelute umplute cu cascaval

Spanacul daca este crud , se curata de codite si se spala bine apoi se opareste 2-3 minute in apa

5 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg. frunze de spanac
  • 1 l de lapte
  • 1 catel de usturoi
  • boia
  • sare
  • ulei
  • 2 linguri de faina

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

2 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Platou cu legume la gratar

Taiem dovleceii si vinetele in rondele groase de 5 mm. Curatam ardeii grasi de seminte si ii taiem

2 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei la cuptor

Dovlecei la cuptor

-Se spala dovleceii, se taie in jumatate si se scoate miezul din ei.Tocam miezul de la un dovlecel, adaugam peste miez ouale,sare,piper

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Ciorba de legume

Ciorba de legume

-Se curata ceapa,se taoca si se pune la undit cu putin ulei,cand ceapa devine translucida,se adauga,toate legumele tocate marunt si

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe