autor:

autor

» » Prajituri

Tarta de visine

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Visinile, curatate de simburi, se presara cu zahar si se tin o ora la rece. Untul se freaca cu zaharul si sarea pina devine o crema spumoasa.


Se adauga apoi galbenusurile, unul cite unul, frecindu-se continuu, se incorporeaza treptat faina si la sfirsit albusurile batute spuma.


Compozitia se toarna apoi intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Deasupra, se aseaza visinile intr-un strat uniform.


Se coace la foc potrivit, cca. 40 minute.


Se taie calda, se aseaza pe farfurie si se pudreaza cu zahar pudra.

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ciubotelele Ogarului , 08 ianuarie 2014

    arata bin

  • Fara foto

    Aurelia Ghimpu , 27 noiembrie 2013

    delicioasa

  • Fara foto

    Mihaela Constantinescu , 19 noiembrie 2013

    foarte buna

    • Fara foto

      Bercut Violeta , 04 septembrie 2013

      foarte.buna

    • Fara foto

      Menekse Marigold , 30 iunie 2013

      arata super...nici nu mai vorbim de gust,,,

    • Fara foto

      Valentina Cosa , 25 iunie 2013

      da da vino ca facem alta

    • Fara foto

      Ionut Marin , 24 iunie 2013

      multimim pentru retete.

    • Fara foto

      Cristina Banu , 24 iunie 2013

      e buna vin si eu

    • Fara foto

      Valentina Cosa , 23 iunie 2013

      foarte buna

    • Fara foto

      Mary , 22 iunie 2013

      Chiar ieri am pregatit aceasta prajitura delicioasa.

    • Luiza_Stefania

      Luiza_Stefania (Bucatar) , 17 iunie 2012

      Pentru cate persoane este tarta la gramajul specificat?

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 01 iulie 2011

      Un desert foarte bun si rapid.

    • Fara foto

      Anonim , 04 martie 2010

      excelenta :D

    • Fara foto

      daniela tanasa , 29 decembrie 2009

      foarte buna

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2009

      BUNAAA!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Asa e la mine.

    • Fara foto

      HUTANU AURELIA , 21 iunie 2009

      E f.buna, am facut-o si e gustoasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

607 voturi

Ingrediente

  • 250 gr. zahar
  • 200 gr. unt
  • 200 gr. faina
  • 4 oua
  • 1 praf sare
  • ½ kg. visine
  • zahar pudra,
  • faina si unt (pentru uns si tapetat tava).

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Pandispan cu visine

Scoatem samburii visinelor si le lasam la scurs (pot fi folosite si din compot sau congelate). Batem

4 voturi    5 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Tiramisu

Praful de cappuccino se amestecă cu 400 ml apă clocotită şi esenţa de rom şi se lasă la răcit.

4 voturi    3 comentarii
nespecificat
Prajituri

Ciubotelele Ogarului

arata bin

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Blatul: Mixam albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc. Adaugam uleiul, laptele si praful de copt. La final incorporam faina,

1 vot    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu crema de ciocolata alba

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma

139 voturi    35 comentarii
1h 30 min
Prajituri