festivalul blogurilor gustoase

autor:

Fara foto

» » , Retete de Craciun, Torturi

Tiramisu

Autor: Adriana Petrescu (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 19 aprilie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu galbenusurile. Dupa ce amestecul devine spumos, se adauga cutia de mascarpone si se amesteca bine (se poate folosi mixerul).


Separat se bate frisca si se pune peste compozitia de mai sus, amestecand pana cand se omogenizeza bine.


Se adauga esenta de rom.


Intr-un vas, se pune un strat subtire din crema obtinuta, apoi se pun piscoturile (trecute prin cafea, foarte putin, doar sa se umezeasca), unul langa altul ca sa acopere toata suprafata vasului.


Peste ele se pune un strat de crema, apoi alt strat de picoturi, terminandu-se cu crema, peste care se pudreaza cacao.


Pofta buna!

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Florina Daniela , 29 ianuarie 2014

    acum o fac sa vedem ce iese

  • Fara foto

    Cata Catutza , 27 noiembrie 2013

    foarte bun

  • Fara foto

    Maria Turcu , 14 august 2013

    ...tocmai o vom confectiona si testa mmmmmmmmmmmmmm!

    • Fara foto

      niculache diana , 25 aprilie 2010

      tiramisu este foarte bun dar o sa mai fac

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010

      Eu am cumparat mascarpone de la supermarchet dar am vazut si la Penny,Plus,Interex...

    • Fara foto

      andreea , 09 martie 2010

      spunetimi de unde iau crema mascarpone

    • Fara foto

      Andy , 03 martie 2010

      Imi pare foarte rau sa va anunt ca in reteta originala de Tiramisu nu se folosesc sub nicio forma frisca si nici albusurile. Binenteles ca si aceste retete usor modificate sunt oricum delicioase.

    • Fara foto

      Niculina , 13 februarie 2010

      si eu am facut-o dupa reteta asta si e foarte buna...sotului meu i-a placut foarte mult!

    • Fara foto

      Flavia , 02 ianuarie 2010

      intr-adevar este foarte buna reteta aceasta,dar eu bat shi albusele shi amestec cu restul compozitiei.

    • Fara foto

      andreea_8_11 , 23 decembrie 2009

      dupa ce am pierdut hartiuta cu reteta magica tot cautand pe net, am gasit aceasta reteta (imi trebuia pt cantitatile exacte). exista numeroase variante de tiramisu dar aceasta se apropie 90% cu ceea ce stiam eu. pt iuli, daca nu e prea tarziu, cutia de hulala de 500 ml e suficienta, albusurile la aceasta reteta nu se pun. din ce am observat, albusurile se folosesc impreuna cu praful de frisca, apoi se toarna peste compozitie. au rolul de a intari crema. apropo, eu in crema, inainte de a pune frisca mixata, torn un sfert de paharut de lichior tiramisu de la angelo (cred ca merge si cu lichior de cafea). Sarbatori fericite si pofta buna!

    • Fara foto

      Laura , 13 octombrie 2009

      eu pun si albusurile la final iar frisca nu pun decat jumatate de cutie.Am facut si cu frisca de smantana-cam 400gr-si iese si mai bun...:). Si f important, cafeaua trebuie sa fie rece.

    • Fara foto

      IULI , 30 septembrie 2009

      Nu spui ce cutie de frisca Hulala folosesti? E important: de 1l sau 1/2 l. nici daca folosesti si albusul de la oua?

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Felicitari pentru reteta !

    • Fara foto

      aura , 09 septembrie 2009

      Este o reteta foarte buna. O stiu deoarece lucrez la un restaurant italian de renume si aceasta este intr-adevar reteta. Felicitari!! Este singura reteta adevarata de tiramisu pe care am gasito cu motor de cautare google. Inca o data felicitari!!!!

    • Fara foto

      Phreakazoid , 23 iulie 2009

      Sunt sigur ca era doar o sugestie, nu trebuia sa va agitati asa pt un comentariu de 1 rand.

    • Fara foto

      camellia , 22 iulie 2009

      Tocmai am preparat o prajitura super dupa reteta aceasta.

    • Fara foto

      liv , 15 iulie 2009

      O reteta usoara si buna.Felicitari! Nu lua in seama comentariile rautacioase. Sunt facute de oameni care n-au ce face decat sa fie asa cum sunt...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

      Draga Adriana Petrescu, te-am votat si felicitari.Fii tare ca sunt aici pe site o gramada de doamne,care nu ies din tipare.Eu sunt dispusa sa incerc retete noi si cu cat invat mai mult cu atat este mai bine.Nu baga in seama toate rautatile pentru ca ele spun ca daca fac comentarii rautacioase le da puncte multe.Sunt oamenii care nu vor sa invete nimic nou.

    • Fara foto

      dicarmencitta1957 , 05 iunie 2009

      Mai vine cate cineva si se baga precum musca in lapte.Eu de exemplu nu pun oua,care este problema??? Fiecare face cum doreste, poate sa puna si oua cu galbenus si albus, si fara galbenus si fara oua deloc, pentru ca tot bun iese Tiramisu.Cand vad ca se baga cate cineva si mai da si '''indicatii pretioase'''Mai nene, asta este un site de retete,fiecare face reteta cum ii place,sau nu avem voie??? Exista cumva barem pe acest site de retete???

    • Fara foto

      anonim , 30 mai 2009

      Cred ca e gresita retata. Se pun albusurile nu galbenusurile!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1077 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet piscoturi pentru Tiramisu,
  • 1 cutie mascarpone,
  • 1 cutie frisca Hulala,
  • 3 oua,
  • 150 gr zahar,
  • esenta de rom,
  • cacao,
  • cafea fara zahar sau ness fara zahar,

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Florina Daniela

acum o fac sa vedem ce iese

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort palarie, cu portocale si ciocolata

Tort palarie, cu portocale si ciocolata

Blat 1: 1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Mixam galbenusurile cu 60 g zahar, pana cand

0 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Exotic Pavlova

Exotic Pavlova

1. Preincalziti cuptorul la 180 C si tapetati o tava cu o hartie de copt pe care ati desenat un cerc de cca 22 cm. Bateti albusurile

0 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse