festivalul blogurilor gustoase

autor:

danna's blog

» » Torturi

Tort cu Fructe de Padure

Autor: danna's blog (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 februarie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Incepem cu prepararea blatului:..


Se mixeaza cele 5 oua cu un praf de sare, sunt batute bine si si-au dublat volumul,,se adauga treptat cele 5 linguri de zahar,si aromele,continuam sa mixam ,pana nu se mai simt cristalele de zahar.


Faina se amesteca cu praful de copt,adaugandu-se treptat in compozitia de oua,amestecand usor cu o lingura sau spatula,pana la incorporarea totala.


Tapetam forma cu hartie de copt,turnam compozitia de blat,si dam la cuptor ,la foc moderat,pana suprafata blatului devine maronie si trece testul scobitorii.


Pana se raceste blatul,pregatim cremele:


Incepem cu crema de zmeura...Gelatina o punem la hidratat cu 5 linguri apa..sau daca folositi fructe congelate,folositi zeama lasata de fructe,in urma dezghetarii..


Iaurtul il mixam cu zaharul pudra..


In iaurt turnam gelatina ce in prealabil a fost pusa cateva secunde la microunde sau pe bain- marie..(fara a fierbe...doar pana devine lichida.. )


Punem bolul cu iaurt si gelatina la frigider,pana batem frisca. frisca e batuta bine,o adaugam treptat in compozitia de iaurt...,iar in cele din urma adaugam si zmeura,amestecam usor..


Taiem blatul in 2 pe orizontala,punem prima foaie intr-o tava cu pereti detasabili,insiropam cu ajutorul unei pensule sau linguri..


Daca aveti un inel de tort cu diametru mai mic...e bine...:)..daca nu,confectionati unu'..:),am pus o foaie A4 pe o folie de aluminiu,am pliat marginile si am taiat la inaltimea formei de tort principala..


Am asezat-o in centru primei foi de blat(vezi imaginile)..:)


Am turnat amestecul de crema de zmeura..


Pregatim si crema de afine,in acelasi mod ca si cea de zmeura...


O turnam de jur-imprejurul formei cu crema de zmeura..,venim cu cea de-a doua foaie de blat,decupata...o insiropam si pe ea....dupa care o lasam la frigider cateva ore.


Acum dupa ce crema s-a intarit,scoateti usor,"inelul" din folie de aluminiu,ridicand in sus,putin cate putin,daca vreti puteti incalzi putin folia de aluminiu..la mine nu a fost nevoie..:)


Urmeaza sa punem jeleul de fructe,care-l pregatim in felul urmator,amestecam fructele(afine+zmeura) cu zaharul,punem vasul pe foc,pana se infierbanta bine si atinge punctul de fierbere..Luam vasul deoparte si in compozitia de fructe,presaram praful de tort gelee,amestecam bine,iar compozitia rezultata o punem deasupra tortului de jur imprejurul formei mici cu crema de zmeura..


Lasam din nou la frigider ,pana se intareste si jeleul de fructe..


Intre timp batem frisca ce o sa imbrace tortul..


Scoatem inelul detasabil si decoram dupa preferinta cu frisca batuta.


Acum cand ma uit cat am scris,..:)poate parea prea complicat,nu este deloc...,imaginile spun mai mult,decat am incercat eu sa explic..:)

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2013

    arata frumos si are de toate.

  • Fara foto

    Madalina-Daniela Vodut , 26 octombrie 2013

    l-ai preparat?vin l tn? :d

  • Fara foto

    Silvia Postelnicu , 26 octombrie 2013

    delicios

    • Fara foto

      Bajno Oana , 26 octombrie 2013

      arata bine,dar fara afine ar fi mai delicios

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 20 martie 2013

      Si cit e de aspectos Ador zmeura

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 august 2012

      Delicios cu afine si zmeura!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 august 2012

      Afine si zmeura! Nu poate fi decat delicios!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

      Precis este un deliciu, ador deserturile cu fructe de padure.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 18 februarie 2011

      Waaaw...da' ce pofta imi face. Arata super.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 17 februarie 2011

      Minunat!!! Bravo Dana :)

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 17 februarie 2011

      vai ce bine arata felicitari

    • danna's blog

      danna's blog (Chef de cuisine) , 17 februarie 2011

      Adriana,Mihaela...va multumesc mult! O zi frumoasa!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 februarie 2011

      Superb!*****

    • danna's blog

      danna's blog (Chef de cuisine) , 16 februarie 2011

      Lia,Sidy...va multumesc mult,este intradevar delicios si racoros,abia astept sezonul lor..:),al fructelor de padure proaspete..

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 16 februarie 2011

      Hmmm ce deliciu!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 16 februarie 2011

      Minunat ! arata asa bineeeeeeee yumi,yumi. *****

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 16 februarie 2011

      Vai da'ce buna trebuie sa fie...... Delicios ! Si nici nu e greu de facut.... Felicitari Dana !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

24 voturi

Ingrediente

  • Pentru Blat:
  • -5 oua
  • -5 linguri zahar
  • -5 linguri faina
  • -putina sare
  • -1 plic zahar vanilat
  • -razatura de lamaie
  • -1 varf lingurita praf copt .
  • Pentru Crema cu Zmeura:
  • -1 iaurt simplu mare(200/300 gr)
  • -150 gr zahar pudra
  • -1 plic gelatina Dr.Oetker
  • - 200 ml frisca lichida.
  • -100 gr zmeura
  • Pentru Crema cu Afine:
  • -1 iaurt simplu mare (200/300 gr)
  • -150 gr zahar pudra
  • -1 plic gelatina Dr.Oetker.
  • -200 ml frisca lichida.
  • -100 gr afine.
  • Pentru Sirop:
  • -1 fiola esenta de vanilie
  • -100 gr zahar
  • -200 ml apa calduta
  • Pentru Decorul de Fructe:
  • -200 gr zmeura
  • -200 gr afine
  • -150 gr zahar
  • -1 plic tort gelee(rosu).Dr.Oetker.
  • Pentru Ornare:
  • Frisca batuta din 200 ml frisca lichida.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de danna's blog

Prajitura cu Mere (de Post)

Merele se spala, se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare, se adauga scortisoara si un plic

125 voturi    42 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Clatite Banatene

Se prepara clatitele dupa metoda clasica,nici nu e cazul sa mai scriu modul de preparare,toata lumea

31 voturi    8 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Aripi de Curcan la Cuptor

Carnea se spala,se trece prin flacara pe toate partile... Ceapa si usturoiul se toaca marunt,se

14 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti

mira (Chef de cuisine)

arata frumos si are de toate.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort cu fructe de padure

Tort cu fructe de padure

Pentru inceput pregatim blatul. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Crema: Se bat ouale ca la scrob. Se adauga laptele si zaharul si se pune pe baia de aburi pana se leaga. Se da la o parte sa se raceasca.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi