Tort de Craciun

Timp pregatire
115 minute
Complexitate
redusa
Tort de Craciun

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • - 6 oua
  • - 130 gr zahar
  • - 140 gr faina
  • - ½ pliculet de praf de copt
  • - 40 gr cacao
  • Ingrediente umplutura:
  • - 1 pachet crema vanilie (Dr. Oetcker)
  • - 1 pachet frisca
  • - 1 pachetel intaritor de frisca
  • - 50 gr nuci pisate
  • - 200-300 gr. nuca de cocos
  • - 550 ml lapte (pt crema si frisca)
  • - 2 banane
  • - 1 cutie ananas taiat cubulete
  • - fondant pentru a face figurinele
  • - coloranti alimentari

Mod de preparare

Mod de preparare blat:

Ouale se separa, iar galbenusurile se bat cu mixerul impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar, pana se topeste tot zaharul. Albusurile se bat spuma, impreuna cu restul de zahar, pana se obtine o spuma densa care nu cade de pe fundul vasului. Se amesteca apoi cu galbenusurile, adaugand treptat faina cernuta, impreuna cu praful de copt si cacaua. Compozitia se toarna intr-o forma rotunda de tort, tapetata cu unt si faina si se coace in cuptorul incins, la foc potrivit, aproximativ 30 minute.

Dupa ce se raceste, se taie in 3 foi.

Mod de preparare tort:

Se ia ultima foaie, se pune pe un platou si se insiropeaza cu sucul de la ananas, dar nu prea mult. Se prepara crema de vanilie conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se amesteca cu nucile pisate, la blender. Se ia o parte din crema si se intinde pe foaia de blat. Banana se taie feliute si se asaza pe toata suprafata, alternand cu feliutele de ananas. La fel se procedeaza si cu foaia numarul 2. Dupa ce au fost adaugate si fructele se pune si ultima foaie de tort. Frisca se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj, adaugandu-se si intaritorul, la sfarsit. Se “imbraca” tortul in frisca, apoi se presara pe toata suprafata si pe margine, nuca de cocos. Asta pentru a imita zapada.

Figurinele:

Se face pasta de fondant, dintr-o lingurita de lapte praf si una de miere si tot asa, pana obtineti cantitatea dorita (eu am folosit cam 20 lingurite). Se framanta pana rezulta o pasta, ca plastelina.

Impartiti pasta in cateva bucati, pentru a avea pentru fiecare “personaj”. Se coloreaza in functie de preferinte, adaugand cateva picaturi de colorant alimentar. Daca se lipeste de maini, puteti adauga si putin amidon.

Eu am facut un om de zapada, 2 braduti (le-am facut crengutele, folosindu-ma de o forfecuta), acadele, stelute, inimioare (pe care le-am pus pe marinea tortului), trandafiri si cateva cutii de cadouri. Craciun fericit tuturor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise