festivalul blogurilor gustoase

autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Turta dulce

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se ard trei linguri de zahar, se sting cu o canita de apa si se lasa la racit. 5 galbenusuri se freaca cu zaharul, se adauga, pe rind, siropul de zahar ars, alternind cu faina.


Se pune mierea intr-o craticioara, se incalzeste, se trage de pe foc si se adauga bicarbonatul.


Se formeaza o spuma, deci craticioara trebuie sa fie putin mai mare, pentru a permite umflarea.


Se continua preparatul adaugind, pe rind, mierea cu bicarbonatul, alternind cu uleiul.


Se adauga scortisoara, cuisoarele, coaja rasa de lamiie, esenta de vanilie si nucile taiate si trecute prin faina. Albusurile de la cele 5 oua se bat bine si se incorporeaza usor in compozitie de mai sus.


Tavile de cozonac se tapeteaza cu hirtie, se unge hirtia cu ulei si se toarna compozitia, nu mai mult de 2/3 din volumul tavii.


Se coace in cuptor incalzit din timp, la foc potrivit cca 45 - 50 min. Dupa coacere, se desprinde hartia, cind s-a racit se pudreaza cu zahar pudra. Ies doua tavi de cozonac.


  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • maniny

    maniny (Maestru bucatar):

    Reteta a iesit super buna, toti prietenii ma u apreciat si au vrut si ei reteta. Cand mai fac am sa mai adaug mai multa scortisoara pt un gust mai bun. In rest reteta este foarte buna si v-o recomnd cu placere.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

70 voturi

Ingrediente

  • 300 gr. faina
  • 250 gr. zahar
  • 5 oua
  • 1 canita (pt. cafea) miere
  • 1 canita ulei
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • 100 gr. nuci (taiate cu cutitul - facultativ)
  • 1 lingurita scortisoara pisata
  • 1 virf de cutit cuisoare pisate
  • coaja de lamiie
  • esenta de vanilie
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Biscuiti cu cocos

Batem spuma tare albusurile. Adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare si

12 voturi    9 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Piersici si banane la gratar cu coniac si inghetata

Nectarinele le spalam bine, le taiem pe din doua si le scoatem samburele lemnos. Decojim bananele

0 voturi    0 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Brioșe cu migdale in stil de sărbătoare

Brioșe cu migdale in stil de sărbătoare

Mixăm intr-un bol ingredientele uscate, adică făina, migalele, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Separat mixăm ouăle cu

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tiramisu

Tiramisu

Prima data se face cafeaua sa aiba timp sa se raceasca pana se face crema. Galbenusurile se amesteca cu zaharul. Dupa ce se obtine

0 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse