autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Turta dulce

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
300 gr. faina, 250 gr. zahar, 5 oua, 1 canita (pt. cafea) miere, 1 canita ulei, 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu, 100 gr. nuci (taiate cu cutitul - facultativ), 1 lingurita scortisoara pisata, 1 virf de cutit cuisoare pisate, coaja de lamiie, esenta de vanilie, zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

70 voturi

Mod de preparare

Se ard trei linguri de zahar, se sting cu o canita de apa si se lasa la racit. 5 galbenusuri se freaca cu zaharul, se adauga, pe rind, siropul de zahar ars, alternind cu faina.


Se pune mierea intr-o craticioara, se incalzeste, se trage de pe foc si se adauga bicarbonatul.


Se formeaza o spuma, deci craticioara trebuie sa fie putin mai mare, pentru a permite umflarea.


Se continua preparatul adaugind, pe rind, mierea cu bicarbonatul, alternind cu uleiul.


Se adauga scortisoara, cuisoarele, coaja rasa de lamiie, esenta de vanilie si nucile taiate si trecute prin faina. Albusurile de la cele 5 oua se bat bine si se incorporeaza usor in compozitie de mai sus.


Tavile de cozonac se tapeteaza cu hirtie, se unge hirtia cu ulei si se toarna compozitia, nu mai mult de 2/3 din volumul tavii.


Se coace in cuptor incalzit din timp, la foc potrivit cca 45 - 50 min. Dupa coacere, se desprinde hartia, cind s-a racit se pudreaza cu zahar pudra. Ies doua tavi de cozonac.

Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Turta dulce

Intr-o cratita, am pus mierea si tot zaharul, le-am incalzit, apoi le-am pus intr-un castron. Am

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Turta dulce

Preparare turta dulce Se face un sirop de zahar, topind o lingura plina cu zahar pana ce zaharul

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • maniny

    maniny (Maestru bucatar):

    Reteta a iesit super buna, toti prietenii ma u apreciat si au vrut si ei reteta. Cand mai fac am sa mai adaug mai multa scortisoara pt un gust mai bun. In rest reteta este foarte buna si v-o recomnd cu placere.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

70 voturi

Ingrediente

  • 300 gr. faina
  • 250 gr. zahar
  • 5 oua
  • 1 canita (pt. cafea) miere
  • 1 canita ulei
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • 100 gr. nuci (taiate cu cutitul - facultativ)
  • 1 lingurita scortisoara pisata
  • 1 virf de cutit cuisoare pisate
  • coaja de lamiie
  • esenta de vanilie
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Placinta cu branza proaspata de vaci

Se dizolva drojdia in putina apa calduta si se amesteca cu cateva linguri faina.Se lasa la dospit

29 voturi    9 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje

Prajitura Arlechin

Amestecam faina cu praful de copt si sare. Punem untul taiat bucatele peste aceasta. Adaugam zaharul,

12 voturi    2 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Banana in caramel

Uleiul Arpis se pune la incins in wok. Separat, intr-un bol, se amesteca faina cu apa si se adauga

0 voturi    1 comentariu
20 min
Dulciuri diverse


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Mosocoarna cu prune

Mosocoarna cu prune

Din faina, apa, sare drojdie + zahar se face o coca care se lasa la dospit (ca la paine) circa 30 minute. Intre timp curatam prunele

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Minciunele (cirighele)

Minciunele (cirighele)

Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul vanilat si amestecam bine de

141 voturi    35 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje