Se coc vinetele apoi se curata. Rosiile se spala ,se taie si se fierb obtinandu-se 2,5 l bulion.Gogosarii si ardeii se spala , se scot cotoarele apoi se taie felii.Ceapa se curata si se taie in 6 apoi se macina cu masina. Se macina si ardeii si gogosarii iar la sfarsit macinam vinetele care s-au racit intre timp.
Uleiul se pune la incalzit intr-o cratita in care vom pregati zacusca, adaugam apoi ceapa macinata pe care o calim pina devine sticloasa. Dupa aceea adaugam gogosarii si ardeii macinati si amestecam sa nu se prinda de fundul cratitei. Adaugam bulionul si lasam sa fiarba de jumatate. Punem si vinetele in compozitie, sare si piper si lasam sa fiarba bine inca vreo 20-30 de minute.
Cand toate sunt fierte punem zacusca in borcane avand grija sa nu lasam goluri de aer. Capsam borcanele si le punem in pat cald, acoperite cu paturi pina a doua zi cand s-au racit si se poate pune zacusca in camara, pentru iarna.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii