5 modalitati inedite de a gati cu ceai

Cu totii savuram cu placere o cana de ceai fierbinte in diminetile friguroase sau ne delectam cu un ceai cu multa gheata in dupa amiezile de vara. V-ati gandit insa ca ati putea introduce ceaiul si in meniul pentru pranz sau cina?  

5 modalitati inedite de a gati cu ceai

Ei bine, o puteti face, iar rezultatul va fi unul deosebit. Iata cum puteti folosi ceaiul pentru gatit:

1. Paste

Ceaiul verde merge perfect cu pastele facute in casa, dandu-le o culoare vie si un gust grozav. Daca nu sunteti fani ai pastelor pregatite in casa, puteti folosi taitei cu ceai verde din comert.

2. Unt cu ceai

Combinatia de ceai si unt este un fel de versiune mai noua a untului cu verdeata. Pentru a o pregati trebuie sa lasi untul nesarat la tempratura camerei pana cand devine moale. Amesteca untul cu frunzele de ceai si infasoara compozitia intr-o folie alimentara. Se da la frigider pentru a se intari si se poate servi pe paine sau biscuiti.

3. Infuzarea produselor lactate

Nu este deloc greu sa infuzezi lapte sau smantana. Nu trebuie decat sa adaugi peste lapte sau smantana frunzele de ceai si sa le lasi la foc mic pana cand fierbe lichidul. Se lasa la racit si se strecoara.

4. Fursecuri

Ceaiul completeaza perfect aroma de unt pe care o au fursecurile in general. Asadar, in loc de traditionalul extract de vanilie, folositi matcha - o varietate de ceai verde macinat. Il puteti adauga direct in aluat.

5. Da aroma

Genmaicha sau ceaiul popcorn contine o combinatie deosebita de frunze de ceai si boabe de orez neprelucrat prajite, fiind folosit adesea pentru condimentarea mancarurilor. Intregul proces de gatire cu acest tip de ceai este inedit: datorita temperaturii ridicate, orezul pocneste, marindu-si volumul, precum popcornul, iar frunzele de ceai dau o aroma intensa.
Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise