Cotlete de porc cu mustar si rozmarin

O friptura suculenta in doar 15 minute. Carnea de porc slaba poate fi destul de uscata si tare atunci cand este pregatita pe gratar. Alegeti in schimb bucati de antricot sau coaste invarstate cu putina grasime, pentru a obtine o friptura cu adevarat suculenta.

Cotlete de porc cu  mustar si rozmarin

Ingrediente

2 linguri de mustar usor

3 linguri ulei de masline

2 catei de usturoi mari, feliati subtire

2 buchetele de rozmarin, frunzele

1 lingura de sherry sau otet balsamic

4 bucati de antricot sau coaste de porc, de aprox. 200g fiecare

1. Se amesteca mustarul, uleiul, usturoiul, frunzele de rozmarin, otetul si putin piper negru. Se introduce amestecul intr-o punga alimentara mare si se adauga carnea. Se freaca, se sigileaza punga si se lasa la marinat pentru 3 ore.

2. Se scurge excesul de marinada de pe bucatile de carne. Aceasta se poate stoarce din punga si amesteca cu putina apa rece pana se subtiaza. Pentru a pregati carnea pe tigaia gratar: se incinge tigaia pana degaja destula caldura si se frige carnea 10 minute, intorcand-o o data sau de doua ori. Pe masura ce se fac, ungeti bucatelele cu marinada.

3. Se indeparteaza de sursa de caldura si se asezoneaza cu sare. Lasati carnea acoperita cu folie alimentara aprox. 10 minute pentru a se odihni.

Reteta acestei fripturi de porc o gasesti si pe site-ul goodfood.ro, iar in editia de mai a revistei Good Food iti recomandam mai multe retete pentru gratar, dar si garnituri delicioase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise