Cum este făcută îngheţata

Toată lumea are o aromă sau o marcă preferată pentru îngheţată, iar discuţia despre care îngheţată e mai bună se schimbă de la un an la altul. În timp ce producătorul dezvoltă propriile reţete speciale, elementele de bază ale producţiei îngheţatei sunt - în esenţa - aceleaşi peste tot. 

Cum este făcută îngheţata

Cele mai importante ingrediente ale îngheţatei provin din lapte. Lactatele sunt cruciale în determinarea caracteristicilor produsului final îngheţat. În Statele Unite, de exemplu, legislaţia prevede că îngheţata trebuie să aibă cel puţin 10% grăsime din lapte. Folosirea diferitelor procentaje de grăsime afectează gustul, fineţea, culoarea, textură şi valoarea nutritivă a produsului finit. Îngheţatele gourmet sau superpremium conţin cel puţin 12% grăsime de lapte, dar de obicei chiar mai mult.

Îndulcitorii folosiţi la îngheţată variază de la zahărul de trestie sau de sfeclă până la miere. Stabilizatorii, precum derivatele din plante, sunt de obicei folosiţi în cantităţi mici pentru a preveni formarea cristalelor mari de gheaţă şi pentru a face îngheţată mai fină. Emulsificatorii - precum lecitina, mono-gliceridele şi digliceridele - sunt folosite de asemenea în cantităţi mici. Ei oferă o îngheţare uniformă a îngheţatei, precum şi un corp şi o textură mai fină şi uscată în formă finală.

Aceste ingrediente de bază sunt amestecate şi mixate într-o cisternă specială. Compoziţia este apoi pompată într-un pasteurizator, unde este încălzită şi ţinută la o temperatură dinainte determinată.

Compoziţia fierbinte este apoi "împuşcată" într-un apărat de omogenizare, unde grăsimea din lapte este dispersată în particule mai mici, oferind astfel mixturii posibilitatea de a rămâne netedă şi cremoasă.

Compoziţia este apoi răcită rapid prin intermediul unei metode de "răcire continuă", folosind un flux regulat de mixare care îngheaţa o anumită cantitate de îngheţată în anumite intervale de timp.

În timpul procesului de îngheţare, mixarea este aerată de un dispozitiv special. Bulele mici de aer sunt incorporate de această acţiune de învârtire continuă, prevenind astfel că îngheţată să devină o masă solidă de ingrediente îngheţate. Cantitatea de aer este limitată prin standarde.

Următorul pas este adăugarea aromelor cum ar fi: fructele, alunele, ciocolată. Aceste ingrediente sunt adăugate în îngheţată semi-solidă după ce această părăseşte răcitorul.

Apoi, îngheţata este împachetată în diverse recipiente, cupe, forme şi este transferată rapid într-o cameră specială, unde temperaturi sub 0 grade îngheata produsul până la depozitarea şi distribuirea lui finală.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise