Delicioasa granita si in varianta Mojito

Cu o aroma racoritoare si usor de preparat, granita este foarte populara in Italia, fiind un amestec de apa, zahar si savori grozave. 

Delicioasa granita si in varianta Mojito

Cele mai multe retete de granita incep prin a fierbe zaharul cu apa intr-o tigaie pana ce se formeaza un sirop. Odata ce siropul s-a racit usor, se continua cu restul instructiunilor din reteta, adaugarea fructelor pasate, siropului de fructe si alte lichide savuroase. Apoi se introduce la congelator.

Granita Mojito

Facut cu rom, multa menta proaspata si suc de limeta, acest cocktail cubanez este in mod clar menit sa fie transformat intr-o granita grozava.

Ingrediente pentru 1 litru

625ml apa

100g zahar

2 limete (lamai verzi)

40g frunze de menta

125ml de suc de limeta (de la aproximativ 6 limete)

3 linguri (45 ml) de rom alb

Mod de preparare

Adaugati apa si zaharul intr-o tigaie mica, apoi radeti coaja de limeta de la doua limete direct in tigaie. Aduceti la punctul de fierbere si lasati sa se gateasca, amestecand ocazional, pana ce zaharul se dizolva. Pastrati 5 frunze de menta, adaugati restul de menta in tigaie si luati de pe foc. Acoperiti si lasati pentru 8 minute, apoi luati capacul si lasati sa se raceasca la temperatura camerei.

Odata ce s-a racit, puneti prin strecuratoare amestecul in recipientul in care doriti sa inghetati granita, apasand pe frunzele de menta pentru a extrage toata aroma. Amestecati in sirop sucul de limeta si romul, apoi taiati fin restul de 5 frunze si adaugati-le si pe ele in amestec.

Cum congelezi granita

Pentru a congela granita, puneti amestecul obtinut in congelator. Verificati recipientul dupa o ora. Cand incepe sa inghete la margini, luati o furculita si amestecati, spargand cristalele de gheata de la margine in bucati mai mici si aducandu-le spre centru.

Puneti la loc recipientul in congelator, apoi verificati-l la fiecare 30 de minute, amestecand de fiecare data la fel ca prima data, pana ce obtineti o granita fina. Daca granita ingheata prea tare, lasati-o putin afara la temperatura camerei pentru afteva minute pana ce se inmoaie suficient de mult pentru a fi din nou amestecata cu furculita, apoi o puteti reintroduce in congelator.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise