5 motive pentru care ar trebui sa bei cafea in fiecare zi

Ne place sa bem cafea dis-de-dimineata pentru ca ne da energie sa incepem o noua zi, dar si pentru ca aroma sa deosebita ne incanta papilele gustative. Pentru multi dintre noi, cafeaua este una dintre cele mai bune prietene. Si pe buna dreptate. Se pare ca ea aduce mai multe beneficii organismului nostru decat ne-am fi gandit. Iata 5 dintre motivele pentru care ar trebui sa bem macar o ceasca de cafea in fiecare zi.      

5 motive pentru care ar trebui sa bei cafea in fiecare zi

1. Mirosul cafelei ne ajuta sa scapam de stresul cauzat de lipsa somnului.
Cercetatorii de la Universitatea Nationala din Seoul au descoperit, in urma unui studiu, ca aroma cafelei ne poate ajuta sa scapam de stresul cauzat de lipsa somnului. Asadar, daca simti ca te-ai "trezit cu fata la cearsaf" si ai o stare de oboseala, nu ezita sa pui ibricul pe foc si sa te rasfeti cu o cafea pentru a te relaxa.
2. Te ajuta sa gandesti mai limpede si iti imbunatateste inteligenta.
Conform celor de la CNN, cafeaua iti stimuleaza creierul si il ajuta sa fie mai eficient in munca sa. "Atunci cand nu ai dormit suficient si iei o doza de cafeina, toate functiile legate de inteligenta se imbunatatesc: viteza de reactie, atentia, vigilenta, logica."
3. Cafeaua poate reduce riscul aparitiei cancerului de piele (in cazul femeilor).
Cercetatorii de la spitalul Brigham and Women au colaborat cu Scoala de Medicina Harvard pentru a efectua acest studiu. Studiul a fost efectuat pe 112,897 de barbati si femei, timp de 20 de ani. Conform rezultatelor, femeile care beau trei sau mai multe cesti de cafea pe zi sunt mai putin expuse riscului de a face cancer de piele decat cele care nu obisnuiesc sa consume aceasta bautura.
4. Imbunatateste performantele fizice.
Cafeina ajuta corpul sa isi foloseasca mai eficient energia, stimuleaza sistemul nervos si procesul de oxidare al acizilor grasi. Studiile efectuate de catre cercetatori au demonstrat ca bautura pe care cei mai multi dintre noi o prefera dimineata creste performanta sportiva cu aproximativ 11 – 12 %.
5. Cafeaua poate reduce riscul aparitiei diabetului de tip II.
Inca o veste buna! Conform unui studiu demarat de The American Chemical Society, cafeaua poate reduce si riscul aparitiei diabetului de tip II. Rezultatele studiului au aratat ca persoanele care consuma in jur de 4 cesti de cafea pe zi sunt cu 50 % mai putin expuse riscului de a fi afectat de diabetul de tip II.

Diverse retete de cafea pentru dimineti frumoase, gasesti aici.

sursa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise