Ce poti prepara din Mana Maicii Domnului - floarea cu parfum si proprietati magice

Este perioada din an in care parfumul minunat al florilor Mana Maicii Domnului (Caprifoi) ne innebuneste, fiind o planta cataratoare care se raspandeste rapid si, astfel, este prezenta pe mai toate strazile din oras.  Si nu e vorba doar de parfum, dar si de gustul acelui strop foarte aromat de nectar ce poate fi consumat direct din flori si cu care ne rasfatam cand eram mici.   Mai jos o sa va povestim si ce puteti prepara din aceasta planta fascinanta, dar, mai intai, va spunem un pic despre proprietatile ei miraculoase.

Ce poti prepara din Mana Maicii Domnului - floarea cu parfum si proprietati magice

In traditia populara, Mana Maicii Domnului este considerata o planta cu efecte tamaduitoare nu doar pentru trup, dar si pentru suflet.

Exista o legenda care spune ca Maica Domnului cu pruncul Iisus a cautat sa se ascunda cand soldatii lui Irod o cautau. Singura planta care i-a oferit adapost a fost Caprifoiul. Pentru a o rasplati, Maica Domnului a binecuvantat-o, oferindu-i puteri vindecatoare si transformand-o in floarea preferata a oamenilor.

Avand in minte aceasta legenda, nu este de mirare ca aceasta planta are proprietati antiinflamatoare uimitoare. De asemenea, toate preparatele din aceasta planta au efecte antimicrobiene, antihipertensive si ajuta la scaderea nivelului de zahar din sange, fiind ideala pentru tratarea diabetului.

In industria cosmetica, Caprifoiul este folosit si pentru cicatrizarea ranilor.

Ce poti prepara din florile de Mana Maicii Domnului:

Ceai

Ceaiul din flori de Caprifoi se lasa la infuzat 10 minute, dupa care se strecoara si se beau 2-3 cani pe zi, fiind benefic pentru tratarea abcesului mamar si intestinal, dizenterie, durere in timpul urinarii, dureri de cap, raceala (floriile de Caprifoi sunt foarte bogate in acid salicilic, un compus asemanator aspirinei) etc.

Limonada cu flori de Caprifoi

2 litri de apa / apa minerala
1 mana de flori de caprifoi
1 lime
3 linguri miere / zahar brun
10 frunze de menta verde
Lime-ul se stoarce in carafa, se adauga apa si mierea / zaharul si se amesteca pana se dizolva. Dupa ce au fost spalate bine, se adauga florile de caprifoi si frunzele de menta. Apoi, carafa se acopera si se lasa la frigider peste noapte, pentru ca florile de caprifoi sa-si lase aroma.

Se serveste cu gheata.

Sirop de Caprifoi

2 cani de flori de Caprifoi

1 borcan cu miere de calitate

Dupa ce au fost spalate, florile de Caprifoi se pun indeasa intr-un borcan, iar peste ele se toarna mierea, pana le acopera in totalitate. Se sigileaza ermetic si se lasa la macerat in frigider timp de o luna. Dupa ce a trecut aceasta perioada de timp, se foloseste o sita pentru a separa florile de miere. Mierea obtinuta astfel este foarte aromata si trece drept un sirop ce poate fi folosit in prepararea bauturilor racoritoare sau a cremelor pentru prajituri.

Sursa foto: youtube.com
casa-gradina.ro
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise