Festivalul Deltei aduce o mare de frumuseti in Bucuresti!

Tone de pește vor fi preparate sâmbătă și duminică, 12 și 13 aprilie, în Parcul Lumea Copiilor din Tineretului, la Festivalului Deltei – Scrumbia. Un meniu tradițional, bazat doar pe preparate din pește, gătite după rețete dobrogene de bucătărese venite special din Deltă, va face deliciul vizitatorilor, în cele două zile de weekend.   

Festivalul Deltei aduce o mare de frumuseti in Bucuresti!

Evenimentul oferă posibilitatea vizitatorilor să intre în contact cu tot ce are mai prețios Delta Dunării, cea mai bine conservată dintre Deltele Europei : produsele tradiționale, obiceiurile, oamenii locului, rețetele tradiționale intrate în patrimoniul imaterial românesc. Aceștia vor vedea cum se prepară scrumbia de Dunăre la grătar, 2 tipuri de ciorbă de pește, din diferite sortimente, conform rețetelor dobrogene (somn, fitofag, crap, știucă), chifteluțele de pește din caras și fitofag cu garnitură (cartofi prăjiți și salată de varză) sau salata de icre de crap de Dunăre.
Vizitatorii pot să guste unul sau mai multe dintre aceste preparate și, de asemenea, pot servi sau cumpăra pește marinat, un preparat sănătos și hrănitor, care poate fi servit în orice moment al zilei și poate fi inclus în orice dietă.
Evenimentul, la care va fi prezent și primarul Sectorului 4, Cristian Popescu – Piedone, se va desfășura între orele 10.00 și 22.00, iar intrarea este gratuită. Festivalul este dedicat întregii familii și reconstruiește atmosfera Deltei în București prin arta culinară specifică zonei, în care se contopesc culturile slavă (ruși – lipoveni, ucraineni), cea balcanică (greci, italieni, aromâni), dar și cea orientală (turci, tătari). Acesta promovează cea mai bine conservată dintre Deltele Europei la nivel național, prin produsele, tradițiile și oamenii care locuiesc în regiune. Delta Dunării este un paradis aproape pierdut care trebuie protejat și promovat prin orice mijloace.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise