Hreanul - leac pentru sinuzita si alte afectiuni, dar interzis copiilor

Hreanul este o planta cu totul speciala: este foarte bogata in nutrienti, dar si foarte rezistenta. Cand temperaturile de afara scad pana sub 0 grade, radacina hreanului traieste in pamant, fiind gata ca la primul dezghet sa scoata la suprafata primele frunzulite, inaintea tuturor celorlalte plante. Aceasta forta vitala, depozitata intr-o singura radacina, are efecte terapeutice extraordinare.

Hreanul - leac pentru sinuzita si alte afectiuni, dar interzis copiilor
Pentru a va face o impresie despre proprietatile acestei radacini, trebuie sa stiti si ca este inrudita cu varza si mustarul.

Hreanul a fost folosit ca remediu natural inca din preistorie. De asemenea, si dacii pretuiau hreanul foarte mult, numindu-l "usturonila".

In medicina populara roma­neasca, hreanul este recomandat in peste o suta de afectiuni, cele mai multe dintre ele fiind de natura infectioasa, specifice sezonului rece.

Aromat, intepator si arzator, hreanul este un medicament natural pentru tratarea parazitilor intestinali, anemiei, astmului, bronsitei si sinuzitelor.

Totodata, de sute de ani este folosit ca antibiotic natural, antiinflamator si ... afrodisiac.

La ce mai e bun:

- este de doua ori mai bogat in vitamina C decat lamaile;

- contine vitamina B, potasiu, calciu, fier si fosfor;

- stimuleaza apetitul;

- sinuzitele sunt vindecate, chiar si in forme mai grave, printr-o cura de inhalatii de hrean;

- tine departe raceala sau gripa;

- este si un remediu eficient impotriva reumatismului;

- alunga durerile de cap, prin aplicarea unei cataplasme din hrean ras;

- imbunatateste circulatia sangelui.

Cu toate acestea, in unele cazuri, beneficiile sale terapeutice se pot intoarce impotriva noastra.

Astfel, consumul de hrean este interzis sub orice forma celor care sufera de boli ale aparatului digestiv, boli cardiace, hemoragii interne, dar si in timpul sarcinii si alaptarii.

Hreanul nu va fi consumat de copii mai mici de 5 ani, deoarece copiii pot face usor supradozaj ce poate determina iritatii renale, diaree, hemoragii digestive, scaderea brusca a tensiunii arteriale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise