Ce ai manca la iarba verde? Top 3 sugestii

Luna mai: primavara, verdeata, flori, copaci infloriti si nu in ultimul rand soare si multa caldura. Ce poate fi mai placut in acest peisaj, daca nu o iesire la iarba verde?

Ce ai manca la iarba verde? Top 3 sugestii

Dar, pentru ca iesirea sa fie pe masura si picnicul plin de savori, optati pentru pregatirea preparatelor culinare inainte de a pleca de acasa. Aveti nevoie de un aperitiv racoritor, un fel principal delicios si un desert nemaipomenit.

Iata cateva retete pentru cele trei feluri recomandate de Gustos.ro

Pachetele de ardei si feta

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

4 ardei rosii

o ceapa rosie

4 dovlecei

16 masline negre mici

16 rosii cherry

200 gr feta

ulei de masline

2 linguri de busuioc

Mod de preparare:

Ceapa curatata si taiata in sferturi se amesteca cu dovleceii feliati, rosiile cherry si maslinele negre. Deasupra se taie bucatele branza feta si se adauga busuiocul. Se stropeste cu ulei de masline si se asezoneaza. Ardeii se taie in jumatate si se curata de seminte dupa care se umplu cu acest amestec. Apoi, fiecare ardei se infasoara in folie. Se aranjeaza pe o tava si se aseaza in cuptorul incins pana cand se inmoaie ardeii.

Minifrittate cu prosciutto si sparanghel

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

12 felii de prosciutto

1 lingura ulei de masline

1 ceapa tocata

125 gr varfuri de sparanghel

6 oua

100 ml lapte

85 gr parmezan

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Se unge cu unt o tava de 12 briose si se captuseste fiecare forma cu o felie de prosciutto. Se incinge uleiul intr-o tigaie mica si se caleste ceapa 5 minute pana se inmoaie. Intre timp, se rup varfurile tulpinilor de sparanghel. Tulpinile se feliaza fin si peste ele se adauga ceapa inmuiata. Se calesc 2-3 minute dupa care se ia tigaia de pe foc si se lasa continutul la racit.

Se bat ouale, laptele si trei sferturi de parmezan. Se toarna cate putin din amestecul de ceapa in fiecare forma de briosa. Se adauga amestecul de oua, apoi se orneaza cu varfurile de sparanghel. Se presara restul de parmezan si se coace pentru 18-20 de minute pana se leaga. Se lasa la racit pentru cateva minute, apoi se scot frittatele din forma si se mananca reci sau calde. Pentru picnic se racesc, apoi se pun inapoi in forma de briose pentru a fi transportate mai usor.

Tarta cu fructe de padure

Timp de preparare: 35 de minute

Ingrediente:

200 gr amestec de fructe uscate (deshidratate)

1 pachet de foietaj (375 gr)

200 gr martipan ras

3 linguri gem de caise

coaja si sucul de la o portocala mica

Mod de preparare:

Se amesteca fructele, coaja si sucul de portocala intr-un bol. Se desface foietajul pe o hartie pentru copt. Se traseaza cu un cutit o margine de 2 cm de la capetele foii, se unge interiorul cu gem si se pune la rece pentru 10 minute. Cuptorul se incinge la 220 de grade. Se scurge mixul de fructe si se adauga martipanul. Se adauga amestecul rezultat peste gem. Se lasa la cuptor 20 de minute pana cand aluatul se rumeneste.

Asadar, cu putin efort si imaginatie veti pregati o masa sanatoasa, usoara si deosebit de gustoasa pentru picnicul la iarba verde.

Retetele au fost date, asa ca nu va mai ramane decat sa iesiti la picnic. Iesiti, da?

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise