8 alimente de consumat in timpul primaverii

Incetul cu incetul, primavara s-a instalat, iar odata cu ea, multe persoane simt nevoia de a consuma cat mai multe mancaruri usoare. Din fericire, acest anotimp ne pune la dispozitie o varietate de legume, fructe si plante din care putem alege.   Pe langa alimentele sezoniere, este indicat  sa consumam cat mai des posibil o serie de alimente ce se regasesc si in alte anotimpuri, insa care fac adevarate minuni asupra organismului nostru in perioada aceasta.    

8 alimente de consumat in timpul primaverii

Iata care sunt alimentele recomandate pentru acest sezon:
1. Nuci
Nucile contin o cantitate semnificativa de triptofan, un aminoacid de baza de care organismul are nevoie pentru a produce serotonina.Serotonina ne ofera o stare de buna dispozitie. Tocmai de aceea, se recomanda consumul de nuci pentru a combate astenia de primavara si posibilele depresii aparute in acest anotimp.
2. Sparanghel
Sparanghelul este o sursa importanta de acid folic, acesta fiind cunoscut drept un remediu natural impotriva dispozitiei proaste. De asemenea, sparanghelul este si foarte sarac in calorii si contine o cantitate foarte mare de apa, ceea ce il face foarte potrivit pentru diete.
3. Usturoiul verde
Usturoiul verde este cunoscut ca fiind de mare ajutor in combaterea a cel putin 60 de afectiuni, fiind recomandat consumul acestuia cat de des cu putinta. Totusi, pentru a ne putea bucura de toate aceste beneficii, trebuie sa consumam usturoiul proaspat, fara a a-l gatit.
4. Leguminoase
Este recomandat ca in aceasta perioada sa consumam multe leguminoase, precum fasolea si lintea, mai ales daca dorim sa dam jos cateva kilograme. Leguminoasele dau senzatia de satietate de care toata lumea are nevoie in timpul unei diete.
5. Spanac
Delicioasele frunze ale spanacului sunt o sursa importanta de fier (recomandate mai ales celor care nu consuma carne), ce contribuie la cresterea nivelului de celule rosii. De asemenea, exista studii care au aratat ca frunzele de spanac ajuta la cresterea eficientei mitocondriei, un organit ce asigura celulelor energia necesara.
6. Anghinare
Anghinarele fac adevarate minuni pentru energia ta, continand o cantitate importanta de magneziu. Consumul unei anghinare medii ne asigura aproximativ 25% din necesarul zilnic de fibre. De asemenea, anghinarele ajuta la stabilizarea nivelului de glicemie din sange si controleaza apetitul.
7. Somon
Somonul este bogat in acid eicosapentaenoic, un tip de omega-3, ce ajuta la blocarea naturala a enzimelor induse de UV, ce duc la aparitia ridurilor si a pielii lipsite de vitalitate. De asemenea, omega-3 ajuta la mentinerea unei pieli mai hidratate si cu un aspect mai tanar.
8. Capsuni
Capsunile sunt o sursa importanta de vitamina C, aceasta vitamina fiind asociata cu o piele hidratata, tanara si lipsita de riduri. Antioxidantii din compozitia capsunilor ajuta la tratarea afectiunilor pielii cauzate de poluare si razele UV.
Sursa articol: www.health.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise