Alimentele prajite cresc riscul aparitiei Alzheimerului

Conform unui nou studiu realizat de cercetatorii americani, alimentele prajite contin substante asociate cu markerii maladiei Alzheimer.    Studiul a fost efectuat de catre un grup de oameni de stiinta de la Scoala de medicina Mount Sinai din New York, care au descoperit legatura dintre compusii chimici regasiti in carnea si ouale prajite, dar si in unele prajituri, produse de patiserie sau biscuiti, si unii markei ai maladiei Alzheimer, informeaza Mediafax citand sursa dailymail.co.uk.  

Alimentele prajite cresc riscul aparitiei Alzheimerului

Analiza a fost realizata pe un grup de cobai hraniti cu alimente bogate in AGE (produsi finali de glicolizare avansata, care se formeaza cand grasimile, proteinele si zaharul sunt tratate termic la temperaturi inalte). Comparativ, cercetatorii au urmarit si un grup de cobai hraniti cu alimente care contineau jumatate din acesti compusi. Desi aportul de calorii era acelasi, cobaii hraniti cu alimente bogate in AGE au avut probleme de memorie, coordonare si invatare pe masura ce au inaintat in varsta. Cobaii respectivi produceau, de asemenea, mai putine proteine antiimbatranire, iar creierul lor continea beta-amiloizi, proteine considerate markeri ai maladiei Alzheimer.
Dupa finalizarea studiului, cercetatorii au afirmat ca ne putem proteja partial de aparitia acestei afectiuni reducand consumul de alimente prajite din dieta noastra. De asemenea, se pare ca reducerea consumului de alimente prajite si pregatite pe gratar poate contribui la recuperarea memoriei afectate de Alzheimer.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise