autor:

Rita Ilieș

» » , , Retete de Pasti, Dulciuri diverse, Prajituri

Pasca traditionala

Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 aprilie 2015

Ingrediente
Ingrediente aluat ( pentru o tavă cu diamentrul de 26 cm ):, 320 g făină pentru cozonac, 100 g zahăr, 100 ml lapte cald, 120 g brânză proaspătă de vaci, două gălbenușuri, 50 g unt moale, un plic cu drojdie uscată, un plic cu zahăr vanilinat, un praf de sare, coaja de la o lămâie, Ingrediente pentru umplutura de brânză:, 300 g brânză de vaci, un ou + cele două albușuri rămase de la aluat, 3 linguri cu griș, 50 g unt, 50 g smântână grasă, 100 g stafide hidratate, coaja de la o lămâie, două plicuri cu zahăr vanilinat, un praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h

18 voturi

Mod de preparare

Mai întâi de toate am frământat aluatul.



Într-un castron încăpător am cernut făina și am amestecat-o cu drojdia uscată. Separat, într-un alt castron am amestecat brânza cu restul ingredientelor.



Am făcut o adâncitură în făina din celălalt castron și am turnat în ea maglavaisul.



Am frământat până când am obținut o cocă densă și elastică. Am lăsat-o să dospească aproximativ 45 de minute în loc cald.



În timp ce aluatul a dospit m-am ocupat de umplutură.



Am separat ouăle. Am pus albușurile deoparte.



Într-un castron încăpător am amestecat brânza cu restul ingredientelor, obținând o cremă de brânză fină și aromată.



După ce aluatul a dospit batem și albușul spumă tare și îl încorporăm ușor în crema de brânză.



Am împărțit aluatul dospit în 3 părți egale. O parte am întins-o și am așezat-o pe fundul tăvii. Celelalte două bucăți de aluat le-am împletit și am realizat marginea păștii.



Am pus umplutura de brânză în pască, apoi am uns-o cu grijă cu un ou bătut. Am mai lăsat-o să dospească 15 minute timp în care am încins cuptorul.



Am copt-o 20 de minute la 170 de grade, apoi am crescut temperatura cuptorului la 180 de grade și am mai lăsat-o aproximativ 10 minute.



Este o pască umedă, cu miros și gust îmbietor. Este apreciată de toată lumea pentru faptul că nu este seacă/uscată.



Paște cu lumină și liniște în suflet!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca traditionala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pasca traditionala cu orez

Pasca traditionala cu orez

Pentru inceput pregatim maiaua din drojdie cu 5 linguri lapte caldut, 5 linguri zahar si putina faina,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Aluat-intr-un bol adaugam smantana la temperatura camerei, zaharul, drojdia, untul topit si racit,

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

18 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente aluat ( pentru o tavă cu diamentrul de 26 cm ):
  • 320 g făină pentru cozonac
  • 100 g zahăr
  • 100 ml lapte cald
  • 120 g brânză proaspătă de vaci
  • două gălbenușuri
  • 50 g unt moale
  • un plic cu drojdie uscată
  • un plic cu zahăr vanilinat
  • un praf de sare
  • coaja de la o lămâie
  • Ingrediente pentru umplutura de brânză:
  • 300 g brânză de vaci
  • un ou + cele două albușuri rămase de la aluat
  • 3 linguri cu griș
  • 50 g unt
  • 50 g smântână grasă
  • 100 g stafide hidratate
  • coaja de la o lămâie
  • două plicuri cu zahăr vanilinat
  • un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Rita Ilieș
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

16 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    7 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Retete de Pasti

Pasca fara aluat Pasca fara aluat

Se mixeaza ouale bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat. Se mixeaza pana se topeste zaharul, adaugi untul moale-topit, mixezi sa se

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Pasca