Pasca traditionala

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Pasca traditionala

Ingrediente

  • Ingrediente aluat ( pentru o tavă cu diamentrul de 26 cm ):
  • 320 g făină pentru cozonac
  • 100 g zahăr
  • 100 ml lapte cald
  • 120 g brânză proaspătă de vaci
  • două gălbenușuri
  • 50 g unt moale
  • un plic cu drojdie uscată
  • un plic cu zahăr vanilinat
  • un praf de sare
  • coaja de la o lămâie
  • Ingrediente pentru umplutura de brânză:
  • 300 g brânză de vaci
  • un ou + cele două albușuri rămase de la aluat
  • 3 linguri cu griș
  • 50 g unt
  • 50 g smântână grasă
  • 100 g stafide hidratate
  • coaja de la o lămâie
  • două plicuri cu zahăr vanilinat
  • un praf de sare

Mod de preparare

Mai întâi de toate am frământat aluatul.

Într-un castron încăpător am cernut făina și am amestecat-o cu drojdia uscată. Separat, într-un alt castron am amestecat brânza cu restul ingredientelor.

Am făcut o adâncitură în făina din celălalt castron și am turnat în ea maglavaisul.

Am frământat până când am obținut o cocă densă și elastică. Am lăsat-o să dospească aproximativ 45 de minute în loc cald.

În timp ce aluatul a dospit m-am ocupat de umplutură.

Am separat ouăle. Am pus albușurile deoparte.

Într-un castron încăpător am amestecat brânza cu restul ingredientelor, obținând o cremă de brânză fină și aromată.

După ce aluatul a dospit batem și albușul spumă tare și îl încorporăm ușor în crema de brânză.

Am împărțit aluatul dospit în 3 părți egale. O parte am întins-o și am așezat-o pe fundul tăvii. Celelalte două bucăți de aluat le-am împletit și am realizat marginea păștii.

Am pus umplutura de brânză în pască, apoi am uns-o cu grijă cu un ou bătut. Am mai lăsat-o să dospească 15 minute timp în care am încins cuptorul.

Am copt-o 20 de minute la 170 de grade, apoi am crescut temperatura cuptorului la 180 de grade și am mai lăsat-o aproximativ 10 minute.

Este o pască umedă, cu miros și gust îmbietor. Este apreciată de toată lumea pentru faptul că nu este seacă/uscată.

Paște cu lumină și liniște în suflet!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise