autor:

CulinaryRainbow

» » , , Retete de Pasti, Dulciuri diverse, Prajituri

Pasca traditionala

Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 aprilie 2015

Ingrediente
Ingrediente aluat ( pentru o tavă cu diamentrul de 26 cm ):, 320 g făină pentru cozonac, 100 g zahăr, 100 ml lapte cald, 120 g brânză proaspătă de vaci, două gălbenușuri, 50 g unt moale, un plic cu drojdie uscată, un plic cu zahăr vanilinat, un praf de sare, coaja de la o lămâie, Ingrediente pentru umplutura de brânză:, 300 g brânză de vaci, un ou + cele două albușuri rămase de la aluat, 3 linguri cu griș, 50 g unt, 50 g smântână grasă, 100 g stafide hidratate, coaja de la o lămâie, două plicuri cu zahăr vanilinat, un praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h

9 voturi

Mod de preparare

Mai întâi de toate am frământat aluatul.



Într-un castron încăpător am cernut făina și am amestecat-o cu drojdia uscată. Separat, într-un alt castron am amestecat brânza cu restul ingredientelor.



Am făcut o adâncitură în făina din celălalt castron și am turnat în ea maglavaisul.



Am frământat până când am obținut o cocă densă și elastică. Am lăsat-o să dospească aproximativ 45 de minute în loc cald.



În timp ce aluatul a dospit m-am ocupat de umplutură.



Am separat ouăle. Am pus albușurile deoparte.



Într-un castron încăpător am amestecat brânza cu restul ingredientelor, obținând o cremă de brânză fină și aromată.



După ce aluatul a dospit batem și albușul spumă tare și îl încorporăm ușor în crema de brânză.



Am împărțit aluatul dospit în 3 părți egale. O parte am întins-o și am așezat-o pe fundul tăvii. Celelalte două bucăți de aluat le-am împletit și am realizat marginea păștii.



Am pus umplutura de brânză în pască, apoi am uns-o cu grijă cu un ou bătut. Am mai lăsat-o să dospească 15 minute timp în care am încins cuptorul.



Am copt-o 20 de minute la 170 de grade, apoi am crescut temperatura cuptorului la 180 de grade și am mai lăsat-o aproximativ 10 minute.



Este o pască umedă, cu miros și gust îmbietor. Este apreciată de toată lumea pentru faptul că nu este seacă/uscată.



Paște cu lumină și liniște în suflet!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca traditionala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Inainte de a va apuca de lucru, ar fi bine ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Aluat: Drojdia

1 vot    0 comentarii
4h
Retete de Pasti
Pasca traditionala cu orez

Pasca traditionala cu orez

Pentru inceput pregatim maiaua din drojdie cu 5 linguri lapte caldut, 5 linguri zahar si putina faina,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

9 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente aluat ( pentru o tavă cu diamentrul de 26 cm ):
  • 320 g făină pentru cozonac
  • 100 g zahăr
  • 100 ml lapte cald
  • 120 g brânză proaspătă de vaci
  • două gălbenușuri
  • 50 g unt moale
  • un plic cu drojdie uscată
  • un plic cu zahăr vanilinat
  • un praf de sare
  • coaja de la o lămâie
  • Ingrediente pentru umplutura de brânză:
  • 300 g brânză de vaci
  • un ou + cele două albușuri rămase de la aluat
  • 3 linguri cu griș
  • 50 g unt
  • 50 g smântână grasă
  • 100 g stafide hidratate
  • coaja de la o lămâie
  • două plicuri cu zahăr vanilinat
  • un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de CulinaryRainbow
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

10 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Prajitura Tiramisu Prajitura Tiramisu

Se foloseste o tavă mare, preferabil cu inel detașabil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm. Se face o cafea tare, puțin îndulcită,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de Pasti
Tort de ciocolata cu biscuiti Tort de ciocolata cu biscuiti

Se rup biscuitii in bucatele, se taie rahatul dupa bunul plac (eu l-am taiat bastonase); se pune laptele la fiert, iar cand deja e cald,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Rulada cu branza si legume