7 modalitati de a folosi musetelul

Chiar daca il putem folosi fara probleme pentru a ne pregati un ceai aromat  sau chiar pentru decor, musetelul are mult mai multe beneficii decat atat. Musetelul face parte din familia Asteraceae, la fel ca si blusturele sau anghinarele.  

7 modalitati de a folosi musetelul

Exista doua tipuri de musetel: musetelul german (Matricaria chamomilla) si musetelul englezesc sau roman (Chamaemelum nobile). Cel mai folosit tip de musetel este cel german, insa le puteti consuma si impreuna.

Ceaiul de musetel german are efect calmant si analgezic, reusind sa amelioreze durerile prin reducerea excitabilitatii nervoase. Este recomandat consumul de ceai german pentru durerile de stomac si orice afectiuni implica iritabilitate musculara sau spasme. De asemenea, ceaiul de musetel poate ajuta in tratarea insomniilor si eliberarea de stres.

Insa dupa cum va spuneam, musetelul poate fi folosit in mai multe moduri in bucatarie, nu doar pentru pregatirea ceaiului:

1. Adaugati flori de musetel proaspete in salate.

2. Puteti folosi ceaiul de musetel pentru a pregati orezul, panna cotta sau pere posate in ceai.
3. Uscati musetelul pentru a va putea bucura mai mult timp de acesta. Puteti sa puneti florile de musetel pe o hartie de copt si sa le lasati timp de o saptamana la uscat. Asigurati-va ca sunt complet uscate si transferati-le intr-un vas inchis ermetic.
4. Musetelul poate fi folosit pentru infuzarea alcoolului.
5. Faceti cuburi din musetel si zahar cu care sa va completati cocktailurile.
6. Puteti folosi musetelul pentru pregatirea diferitelor dulciuri de casa.
7. Musetelul este ideal de folosit pentru pregatirea sapunului de casa.

Sursa articol: www.food52.com
Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise