Ce facem cu uleiul prajit care ne ramane

Cine nu iubeste cartofii prajiti sau aripioarele picante? Trebuie sa recunoasteti si voi, alimentele prajite sunt printre cele mai gustoase. Totusi, ne confruntam mai mereu cu o problema dupa ce gatim preparate prajite: ce facem cu uleiul ramas?   

Ce facem cu uleiul prajit care ne ramane

Daca nu este folosit, racit sau depozitat corespunzator, uleiul poate dezvolta radicali liberi periculosi pentru organismul uman, putand cauza chiar cancer sau afectiuni ale inimii. Acest lucru este consecinta expunerii prelungite a uleiului la oxigen, proces obisnuit atunci cand mancarea este prajita. Expunerea exagerata a uleiului la oxigen poate cauza rancezirea uleiului sau alterarea gustului si mirosului sau. Pentru a evita toate acestea si a te bucura din plin de aroma preparatelor prajite, iata cateva mici sfaturi de care sa tii cont:

1. Lasa uleiul sa se raceasca

Dupa ce termini cu prajitul, opreste focul si lasa uleiul sa se raceasca in intregime. Trebuie sa aveti in vedere ca arsurile cauzate de ulei sunt dureroase, asa ca asigurati-va ca uleiul este complet racit inainte de a incepe curatenia in bucatarie.

2. Strecoara uleiul

Este foarte tentant sa lasam in urma micile resturi ramase in ulei dupa prima prajire. Cel mai indicat este insa sa strecurati uleiul printr-o sita deasa sau printr-un tifon, pentru a evita arderea resturilor si alterarea gustului preparatelor.

3. Depoziteaza uleiul

Transfera uleiul strecurat intr-un recipient curat. Foloseste o palnie pentru a nu imprastia ulei prin toata bucataria si depoziteaza recipientul intr-un loc uscat si racoros, nu aproape de cuptor sau de frigider.

Trebuie sa stiti ca uleiul imprumuta aroma alimentelor prajite. Asadar, alegeti sa nu prajiti gogosile in uleiul in care ati prajit ieri chiftele, caci gustul nu va fi cel asteptat. Mai degraba, incercati sa prajiti in acelasi ulei alimente apropiate ca gust. Totodata, legumele au cel mai mic impact asupra uleiului, lasandu-i o aroma foarte subtila.

Voi ce faceti cu uleiul care va ramane dupa ce prajiti alimentele?

Sursa articol: www.bonappetit.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise