Cele 9 trucuri pentru a pregati cel mai bun burger

Pe langa mici, fripturi si carnati, anul acesta trebuie neaparat sa incercati sa faceti si burgeri. Insa, exista cateva greseli pe care trebuie sa le evitati atunci cand pregatiti carnea pentru burgeri. In cele ce urmeaza, noi va spunem care sunt cele 9 trucuri pentru obtinerea celui mai bun burger. 

Cele 9 trucuri pentru a pregati cel mai bun burger

Asadar, iata ce trebuie sa faceti pentru a prepara un burger cu adevarat memorabil:
1. Nu cumparati carne tocata ieftina, inghetata sau fara grasime.
Atunci cand trebuie sa hraniti o intreaga armata de oameni, e de inteles sa va indreptati spre produse care sa va scoata mai ieftin. Dar, atunci cand preparati burgeri pentru voi si pentru familile voastre, nu va zgarciti la bani in detrimentul calitatii.

Carnea tocata ideala trebuie sa fie proaspata, cu cel putin 20% grasime si, de preferinta, sa provina de la o vaca hranita cu iarba, nu cu grau sau alte concentrate.

2. Nu exagerati cu ingredientele sau condimentele.
Daca carnea este de calitate, puteti face un burger excelent cu extrem de putine ingrediente. Asadar, nu adaugati in carne ceapa, ierburi sau prea multe condimente, pentru ca ele pot da carnii o textura gumoasa si nimanui nu-i place un "burger de cauciuc". E suficient sa adaugati sare pe carne, inainte de a o pune pe gratar.

3. Nu uitati sa faceti o mica adancitura in mijlocul carnii.

Odata luata de pe gratar, carnea pentru burgeri nu ar trebui sa aiba aspectul unei chiftele. Cu cat e mai bombata, cu atat e mai greu de adaugat alte toppinguri peste carne. Asadar, trebuie sa luati in calcul ca, in contact cu caldura, carnea isi va schimba forma, se va dilata, se va bomba. Burgerii care nu au acea adancitura inainte de a fi pusi pe gratar se vor transforma in mingiute.

4. Gratarul trebuie sa fie cat mai incins.
Burgerii iubesc caldura, cu cat e mai mare cu atat e mai bine. Un burger fara crusta, nu e un burger memorabil. Bineinteles, nu e bine nici sa-i ardeti, asa ca e bine sa fiti cu ochii pe ei, iar gratarul sa aiba o temperatura cat mai ridicata.

5. Nu apasati pe carnea pusa pe gratar.

Stim ca e o adevarata placere sa auzi acel sfarait pe care-l face carnea cand apesi pe ea, in timp ce se perpeleste pe gratar, dar, daca tineti la gust, evitati sa apasati pe burgerii de pe gratar. Atunci cand apasati pe orice bucata de carne care se afla pe gratar, nu faceti decat sa scoateti din ea toate sucurile, iar un burger care nu e suculent, nu e un burger bun. Nu?

6. Nu taiati burgerul pentru a vedea daca s-a facut inauntru.

Ca in cazul de mai sus, prin sectionarea carnii pentru a vedea daca s-a facut sau nu, nu veti face decat sa o uscati si sa permiteti sucurilor sa se reverse peste carbunii incinsi. Sffffrrrrrr!

7. Lasati burgerii sa se odihneasca.

Dupa ce i-ati luat de pe gratar, lasati burgerii sa-si traga sufletul. Astfel, veti elimina excesul de lichide din carne. Daca sunteti prea nerabdatori, va veti trezi cu o chifla inmuiata de lichidul din carne. De asemenea, daca nu-l veti lasa la odihna, cand veti musca din burgeri, toate sucurile din carne vi se vor prelinge pe barbii si haine.

8. Experimentati!

Adaugati in chifla toppinguri diferite, de fiecare data. Branza, baconul sau ceapa sunt bune, dar o lingura de unt de alune sau o felie subtire de ananas vor face ca aromele sa se amplifice si va vor surprinde placut papilele gustative.

9. Untul face minuni.

Inainte de a pune carnea pe gratar, adaugati o bucatica de unt in mijloc. Astfel veti obtine burgeri mai fragezi si mai gustosi.

Sursa foto: parhlo.com

Sursa articol: huffingtonpost.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise