Cum alegi cea mai buna carne - la ce trebuie sa fii atent atunci cand cumperi carne

Alegerea bucatilor de carne nu este o misiune prea simpla, mai ales pentru cei care nu stiu exact dupa ce sa se uite sau care sunt semnele calitatii.    Bineinteles ca cea mai buna garantie a calitatii carnii este ca macelaria de la care o cumperi sa fie una de incredere, cu carne ce provine de la producatorii locali.  Chiar si asa, intotdeauna cand cumperi carne este bine sa tii cont de 5 aspecte:  

Cum alegi cea mai buna carne - la ce trebuie sa fii atent atunci cand cumperi carne

1. Carnea trebuie sa fie bine taiata

Un macelar priceput, care tine la calitatea produselor pe care le vinde, va avea in vitrina frigorifica bucati de carne frumos taiate, de aceeasi marime, grosime si greutate.

De asemenea, bucatiile de carne ar trebui sa aiba margini frumoase, intregi, nu ciopartite sau sectiuni neuniforme.

2. Culoarea

Culoriile bucatilor de carne pot sa varieze, de la animal la animal, sau de la o parte la alta a animalului. Insa, carnea proaspata trebuie sa aiba o culoare bogata, vibranta, placuta la vedere. In acelasi timp, uniformitatea culorii este un alt factor al calitatii, pentru ca atunci cand o bucata de carne are zone decolorate (pete), inseamna ca a trecut ceva vreme de cand a fost taiata.

3. Textura

Textura carnii este importanta. Atunci cand fibrele din muschi au un aspect uniform si compact, carnea este proaspata. In caz contrar, poate sa inseamne ca nu avem de-a face cu o carne de buna calitate sau ca macelarul nu este prea iscusit. In orice caz, nu este recomandat sa cumparati bucata de carne decat daca textura este buna.

4. Atenti la aspectul oaselor
Atunci cand cumperi carne cu os, aspectul oaselor si al maduvii din interiorul acestora este un indiciu bun in ceea ce priveste prospetimea carnii. Oasele ar trebui sa aiba un aspect fin, o culoare clara si fara pete. Totodata, maduva ar trebui sa fie de culoare roz, nu neagra, gri, maro etc.

5. Miros

Carnea nu trebuie sa aiba un miros neplacut. Daca o mirosi si ti se pare ca aceasta are un miros cat de putin dubios, renunta sa o mai cumperi. Singurul miros al carnii proaspete este unul usor metalic, din cauza sangelui.
Sursa foto: huffingtonpost.com
Sursa articol: thekitchn.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise