Cum sa faci cele mai pufoase chifle

  Chiflele calde si pufoase, facute in casa, sunt ideale pentru a completa orice masa. Fie ca le servim la micul dejun ca sandvis sau la pranz ori cina, chiflele facute in casa raman printre preferatele noastre. Tocmai de aceea, ne-am gandit sa va impartasim una dintre cele mai mai delicioase retete de chifle: chiflele Parker House. Denumirea lor vine de la locul unde au fost inventate in jurul anului 1800, hotelul Parker House din Boston. Si daca te-ai gandit vreodata cum ai putea face chiflele tale moi si pufoase si mai delicioase, atunci iti spunem noi raspunsul: trebuie inmuiate in unt.  Acesta este unul dintre secretele pentru care painicile Parker House sunt atat de delicioase. Dar sa nu mai lungim vorba si sa vedem pas cu pas cum se pregatesc minunatiile acestea:

Cum sa faci cele mai pufoase chifle

Ingrediente:
550-600 gr faina
2 oua
120 ml apa calda
250 ml lapte
225 gr unt
2 lingurite sare
220 gr zahar
1 lingura drojdie uscata
Modalitate de preparare:

1. Se dizolva drojdia. Se amesteca drojdia impreuna cu o lingura de zahar in apa calduta. Se lasa pana cand compozitia devine spumoasa, aproximativ 10 minute.

2. Se topeste jumatate din cantitatea de unt in lapte, tinandu-le cateva momente pe foc, intr-o cratita.

3. Se adauga restul de zahar peste laptele amestecat cu unt si se omogenizeaza.

4. Se lasa compozitia de lapte si unt la racit pana devine calduta.

5. Se adauga ouale peste si se amesteca.

6. Compozitia de unt si lapte se amesteca cu drojdia dizolvata.

7. Se adauga faina si se framanta pana rezulta un aluat neted si putin lipicios.

8. Aluatul se lasa la odihnit in jur de 1 ora, 1 ora si jumatate.

9. Dupa ce a fost lasat la crescut, aluatul se intinde cu ajutorul unui sucitor.

10. Cu ajutorul unei forme rotunde (poate fi o cana sau un pahar) se formeaza cercuri din aluat.

11. Se inmoaie cercurile obtinute in unt topit se aseaza pe o hartie de copt.

12. Cercurile inmuiate in unt se impaturesc si se lasa la crescut pentru inca 30-40 de minute.

13. Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius.

14. Chiflele se coc pana capata o culoare aurie, aproximativ 15-20 minute.

Se servesc imediat ce sunt scoase din cuptor, sunt mult mai delicioase daca sunt calde.

Pofta buna!

Sursa articol si sursa foto: www.thekitchn.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise