Cum sa faci decoratiuni pentru prajituri

Toata lumea iubeste prajiturile colorate si vesele, nu-i asa? Vestea buna este ca acum poti adauga prajiturilor, cupcakes-urilor si torturilor tale decoratiuni facute chiar de tine. Astfel, nu va mai trebui sa te ingrijorezi in legatura cu ingredientele continute de acestea, pentru ca vei stii exact ce contin. Si chiar daca par greu de realizat, nu te descuraja, caci este mult mai simplu decat ti-ai imaginat!

Cum sa faci decoratiuni pentru prajituri

Reteta de baza este cea de royal icing, cu care trebuie sa desenam fasii subtiri si lungi si pe care trebuie sa le lasam peste noapte sa se usuce. A doua zi, nu ne mai ramane decat sa le maruntim si vom avea numaidecat mici decoratiuni colorate si sanatoase. Pentru colorare, puteti folosi orice colorant natural va este la indemana, de la citrice, la afine sau mure.

Iata de ce ai nevoie:

Ingrediente:

125 gr zahar pudra
1 albus ou la temperatura camerei
1 lingura apa calda
1/4 lingurita aroma vanilie/migdale/lamaie
1 praf de sare

Extra:

- hartie de copt
- colorant alimentar (optional)
- pos cu sprit foarte subtire
Instructiuni de preparare:

1. Intinde hartia de copt pe o suprafata curata.

2. Cerne zaharul pudra intr-un bol de marime medie. Nu sariti peste cernutul zaharului, caci astfel va deveni mai aerisit si compozitia va fi mai fina.

3. Amestecati albusul de ou cu 1 lingura de apa calda. Adaugati sarea si aromele.

4. Adaugati compozitia de albus peste zaharul pudra si amestecati pana la omogenizare. Puteti adauga in plus 1/2 lingura de apa, daca amestecul vi se pare prea ferm.

5. Adaugati colorantul dorit si amestecati pana cand culoarea este uniforma.

6. Transferati compozitia intr-un pos cu un sprit foarte subtire.

7. Desenati pe hartia de copt linii lungi si subtiri.

8. Lasati sa se usuce 24 de ore sau cel putin peste noapte.

9. A doua zi, maruntiti liniile create.

10. Decorati dupa bunul plac torturile, cupcakes-urile si prajiturile. Surplusul il puteti pastra in cutii inchise ermetic.
Sursa articol si sursa foto: www. thekitchn.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise