Cum sa pregatesti cel mai celebru desert frantuzesc

Gustoase, aromate si ti se topesc in gura! Exact, este vorba despre faimoasele madeleine! Niste prajiturele ideale de facut in cursul saptamanii, ce nu necesita foarte mult timp si pot fi luate si la pachet.  

Cum sa pregatesti cel mai celebru desert frantuzesc

Gandindu-ne ca si voi sunteti la fel de dornici de ceva dulci ca si noi, ne-am gandit sa va impartasim aceasta reteta delicioasa.

Ingrediente:

8 oua

500 gr zahar

500 gr unt topit

500 gr faina cernuta

zeama de lamaie

coaja de la o lamaie (optional)

Mod de preparare:

1. Se separa albusurile de galbenusuri. Cu o lingura de lemn se freaca galbenusurile cu zaharul (aproximativ 10-15 minute).

2. Se adauga mare parte din coaja de lamaie sau alte arome preferate. Se potrivesc foarte bine cu preparatul aromele de vanilie sau de portocala.

3. Bateti albusurile spuma si adaugati-le peste compozitia de galbenusuri si zahar.

4. Adaugati untul topit putin cate putin si faina, avand insa grija sa nu amestecati prea mult, ci doar cat sa devina o compozitie uniforma.

5. Umpleti formele de madeleine trei sferturi. Optional, puteti presara pe deasupra lor coaja de lamaie ramasa.

6. Fursecurile se coc in cuptorul preincalzit la 200 de grade aproximativ 10 minute sau pana cand devin aurii. Cand sunt gata, ele se ridica singure daca apesi pe una dintre margini.

7. Se lasa la racit pe un gratar. Se pot servi cu zahar pudra pe deasupra sau glazurate cu ciocolata.

Se mananca doar cu multa pofta si voie buna!

Sursa foto si sursa articol: www.thekitchn.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise