Cum sa pregatesti cel mai fraged si gustos piept de pui

Pieptul de pui este unul dintre cele mai folosite ingrediente din bucatarie, fie ca vorbim despre pregatirea unei salate, a unei tocanite sau a unei fripturi simple si delicioase. Mai mult decat atat, pieptul de pui este o sursa esentiala de proteine slabe, fiind de mare ajutor in lupta impotriva kilogramelor. Cu toate acestea, uneori poate parea lipsit de gust si putem ajunge chiar sa ne plictisim de el. Ei bine, garantam ca aceasta metoda de a pregati pieptul de pui il va transforma intr-un preparat mereu plin de savoare.

Cum sa pregatesti cel mai fraged si gustos piept de pui

Condimentele pot transforma complet gustul pieptului de pui, asadar simtiti-va liberi de a adauga orice condiment va este pe plac. Nu este neaparat necesar sa marinati pieptul de pui, insa o scurta "baie" in saramura va face cu siguranta diferenta, facand carnea mult mai suculenta.

Ingrediente:

1-4 bucati piept de pui dezosat fara piele, de dimensiuni similare
1 lingura ulei de masline sau unt nesarat
sare si piper

Ustensile:

un borcan sau pahar larg
o tigaie cu capac
un cleste de bucatarie

Metoda de preparare:

1. Aplatizati pieptul de pui. Asezati pieptul de pui pe un tocator si cu ajutorul fundului unui borcan sau al unui pahar bateti-l usor, cu grija sa nu se rupa. Puteti bate carnea si cu ajutorul unui cutit de bucatarie, daca aveti indemanarea necesara.

2. Condimentati carnea. Adaugati sare, piper si orice alte condimente va sunt pe plac.

3. Pregatiti tigaia. Aprindeti aragazul la foc mediu spre mare. Odata ce se incinge tigaia, adaugati untul sau uleiul de masline, avand grija sa il raspanditi pe toata suprafara tigaii.

4. Gatiti pieptul de pui pentru 1 minut, fara a-l misca, la foc mediu, pana cand capata o culoare usor aurie.

5. Intoarceti carnea si dati focul la intensitate mica.

6. Acoperiti tigaia cu un capac si lasati carnea pentru 10 minute. In acest timp, nu scoateti capacul!

7. Opriti focul si lasati carnea inca 10 minute in tigaie. Din nou, nu ridicati capacul!

8. Dupa 10 minute, scoateti capacul si puiul este gata. Taiati si savurati.

Sursa articol: www.thekitchn.com

Sursa foto: www.flickr.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise