Cum sa pregatesti cel mai gustos lemon curd

Cu siguranta, ati auzit si voi cel putin o data de lemon curd; combinatia irezistibile de citrice, oua si unt poate transforma orice desert intr-o experienta unica si gustoasa. Nu foarte dulce si tare racoritoare, aceasta crema este perfecta pentru deserturile de vara.

Cum sa pregatesti cel mai gustos lemon curd

Lemon curd este rezultatul unei reactii chimice care vine in urma gatitului galbenusurilor cu zaharul si coaja de lamaie. Coaja de lamaie si un strop de sare scot la iveala o aroma intensa de lamaie, in timp ce untul face compozitia cremoasa.

Din fericire, lemon curd se prepara foarte usor. Iata care sunt ingredientele de care ai nevoie:

3 lamai
4 galbenusuri
150 gr zahar
6 linguri unt
1 praf sare

Instructiuni de preparare:

1. Cu ajutorul unei razatoare, decojiti lamaile si adaugati coaja de lamaie intr-un bol. Stoarceti lamaile si adaugati 1/4 din sucul rezultat peste coaja.

2. Puneti pe foc o oala cu apa si lasati sa dea intr-un clocot.

3. Intre timp, intr-un bol rezistent la caldura, amestecati galbenusurile cu zaharul pana cand se deschid la culoare si devin pufoase.

4. Adaugati coaja de lamaie amestecata cu sucul si sarea si amestecati pana cand compozitia este omogena.

5. Cand apa de pe foc a dat in clocot, puneti compozitia de lamaie si oua la bain marie. Amestecati continuu, pana cand crema incepe sa se ingroase.

6. Odata ce crema s-a intarit (dureaza in jur de 8 minute daca folositi un bol de metal si 20 minute in cazul vaselor de portelan), adaugati cate o lingura de unt. Amestecati bine inainte de a adauga o alta lingura de unt si continuati pana cand tot unul este incorporat.

7. Acoperiti crema cu folie alimentara (folia alimentara trebuie sa atinga crema, pentru a evita intarirea ei). Se lasa la frigider peste noapte.

Sursa articol: www.food52.com
Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise