De ce nu este bine sa gatim in folie de aluminiu - un mare risc pentru sanatate

Un nou studiu a ajuns la concluzia ca gatitul alimentelor in folie de aluminiu este un pericol pentru sanatate. Atunci cand invelim alimentele in folie de aluminiu si le punem pe gratar sau la cuptor, din cauza expunerii la temperaturi mari, alimentele se contamineaza cu aluminiu, care are efecte negative asupra sanatatii. Transferul are loc mai ales in mancarurile acide sau in cele picante, gatite la temperaturi mari.   Intoxicarea cu aluminiu poate duce la afectiuni grave.   

De ce nu este bine sa gatim in folie de aluminiu - un mare risc pentru sanatate

De exemplu, intoxicarile cu aluminiu favorizeaza aparitia bolii Alzheimer, afecteaza buna functionare a creierului si poate duce la insuficienta renala.
De asemenea, sunt de evitat si oalele sau ustensilele de gatit din aluminiu.

In acelasi timp, invelirea alimentelor in folie de aluminiu si depozitarea lor la temperaturi joase, in frigider, nu reprezinta un pericol pentru sanatate.

Asadar, renuntati la a mai consuma branza la gratar in folie de aluminiu sau peste gatit in folie, pentru a da doar doua exemple.

Sursa foto si articol: foodbeast.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise